|

Meclis'teki itiş-kakış Çiçek'i de üzdü

Aa
00:00 - 12/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 02:12 - 12/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Meclis'teki  itiş-kakış Çiçek'i de üzdü
Meclis'teki itiş-kakış Çiçek'i de üzdü

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün yaşanan gerginlik konusunda, 'Bu türlü görüntüler, kurumsal olarak Meclis'in itibarı açısından da olumsuz etki yapmaktadır' dedi.

Çiçek, Meclis İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i kürsüden itmesi olayından fevkalade üzüntü duyduğunu belirtti. Çiçek, milletin büyük beklentiler içerisinde olduğu bu yeni dönem çalışmalarında, daha olumlu katkıların verilmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, 'Bu türlü görüntüler kurumsal olarak Meclisin itibarı açısından da olumsuz etki yapmaktadır. Bu üzüntümü grup başkanve-killerini

arayarak bildirdim. Ümit ederim bundan sonra sıfatımız ne olursa olsun, hepimiz daha sorumlu, daha dikkatli davranırız. Bu, demokrasimiz açısından da önemlidir' diye konuştu.

Öte yandan, Yalova'da basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Meclis'te zorbalık hakim olmuştur. İdare amiri kendini gestapo şefi zannetmiştir ya da sultanın fedailiğine soyunmuştur. Sendika ağası, Meclis ağası olmak istemiştir ve kendisini sultanın fedaisi yerine koymuştur' dedi. İnce, 'O Salim Uslu'ya sesleniyorum; yüreğin varsa, cesaretin varsa, bilgin varsa, bileğin varsa, beynin varsa gel o kürsünden beni indir' dedi.


12 yıl önce