|

Meclis'ten İsrail'e ortak tepki

TBMM Genel Kurulu İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı basıp, Kur'an-ı Kerimleri yerlere atmasına sessiz kalmadı. Meclis'te söz alan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girerek yaptıkları saldırıyı protesto etti. Dört siyasi parti, İsrail saldırılarının bir an önce sona ermesini istedi.

.
00:00 - 7/11/2014 Cuma
Güncelleme: 23:58 - 6/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Meclis'ten İsrail'e ortak tepki
Meclis'ten İsrail'e ortak tepki

Meclis Genel Kurulu, İsrail'in yaptığı saldırıya sessiz kalmadı. TBMM'de grubu bulunan dört siyasi parti, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girerek yaptıkları kınadı.

BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Gazze'de ve Mescid-i Aksa'da yaşanan olayları büyük bir üzüntü ile takip ettiklerini kaydederek, "Mescid-i Aksa İslam dini için çok önemli bir makamdır, bu mekana yönelik saldırı İslam dünyası için vahşettir. Mescid-i Aksa'ya yönelik bu şiddet olayının bir an önce sona ermesini istiyoruz" dedi.

SALDIRIYI KINIYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik hoyratça tavrını, oradaki Müslümanların bütün duygularının incinmesine neden olacak bu tavrının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Hangi dinden olursa olsun, herkesin farklı dindeki insanların ibadet yerlerine saygı göstermesi gerekir" diye konuştu.

SORUMLU İSRAİL DEVLETİDİR

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise İsrail askerlerinin kutsal mekan olan Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Başka inançlara saygı göstermeyenlere saygı gösterilmez. İsrail askerlerinin bu hareketi başkaca çatışmalara neden olabilir" dedi.

FİLİSTİN DAVASININ YANINDAYIZ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail'in, dün sabah Filistin'e yeni bir saldırı başlattığını, bu saldırının hedefinin de Mescid-i Aksa olduğunu belirterek, "Mazlum Filistin halkının davasında sonuna kadar yanındayız" dedi.


9 yıl önce