|

Merkeze alınan valilere maaş var iş yok

Yürürlüğe giren kararname ile 22 valinin ataması yapıldı. 31 ili kapsayan kararla 9 vali de merkeze çekildi. Merkeze çekilen valiler sadece maaş alıyor.

.
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:44 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Merkeze alınan valilere maaş var iş yok
Merkeze alınan valilere maaş var iş yok

Valilerin alındığı 'merkez', İçişleri Bakanlığı binasında bulunuyor. Sadece bir oda ve birkaç masa-sandalyeden ibaret olan merkeze valiler istedikleri zaman uğruyor. Bunun dışında herhangi bir şekilde aktif çalışmaları söz konusu olmuyor. Merkeze alınmak, diğer bir deyişle 'kızağa çekilmek' anlamına geliyor. Buraya alınan valilerin özlük haklarına ve maaşına dokunulmuyor.

GERİ DÖNEMİYORLAR

Ekstra görev verilmezse merkezdeki valiler herhangi bir iş yapmıyor. Geçmişte, merkeze alınan valilerin dava açıp yerlerine geri dönme hakları bulunuyordu. Ancak son düzenlemelerle bu ihtimal de ortadan kalktı. İçişleri Bakanlığı'ının resmi internet sayfasındaki bilgilere göre; 'merkez' valileri, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.

'ŞÜKÜR NAMAZI KILDIK MÜSTERİHİM'

Valiler Kararnamesiyle İstanbul Valiliği görevinden merkeze alınan Hüseyin Avni Mutlu, rahat ve müsterih bir şekilde ayrıldığını söylemişti. Makamların geçici olduğuna dikkat çeken Mutlu, "Hayırlısı olsun inşallah. İki rekat namazımızı kıldık Allah'a hamd ettik göreve başlarken. Ne zaman ayrıldıysak da iki rekat şükür namazımızı kıldık rabbimize şükrettik." diye konuşmuştu.

10 yıl önce