|

MHP lideri Devlet Bahçeli yine ağır konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dil ve özerklikle ilgili olarak ' Ameliyat yaptırmam' sözlerine göndermede bulunarak, "Ülkemiz üzerinde 'ameliyat yaptırmam' diyen Başbakan esasen cerrah olarak eline körleştirdiği demokrasi bıçağı ile paslandırdığı özgürlük neşterini almış ve Türk'e dair ne varsa kesmiş kanatmıştır" dedi.

İha
00:00 - 28/12/2010 вторник
Güncelleme: 12:04 - 28/12/2010 вторник
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli yine ağır konuştu
MHP lideri Devlet Bahçeli yine ağır konuştu

Partisinin TBMM'deki grubunda konuşan Bahçeli, iki dil ve özerklik tartışmalarına değindi. Bahçeli, "Bakınız son günlerde ayrı bayrak, farklı bir dil, ve semboller ve özerk bir yönetim modelini içeriğine alan hıyanet projesi, Diyarbakır'da bir grup sözde aydın, gazeteci ve bölücülüğün siyasetteki temsilcileri tarafından ele alınmış ve taslak kamuoyuna ulaştırılmıştır. Bu tehlikeli projeler ne yenidir ne de ilk defa açığa çıkmaktadır. Daha öncede benzer görüşler kanlı terörün uzantıları ve onlara yardım ve yataklık yapan köksüz bazı sözde aydın zevat tarafından dile getirilmiştir. Başbakan Erdoğan'ın mihmandarlığında başlatılan demokratik açılım denilen yıkım projesi Türkiye'yi sonunda uçurumun kenarına kadar getirmiştir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik, 'Terör biterse MHP'de biter, ekmeği suyu bu' yönelik sözlerine tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

"MHP kandan, karışıklıktan ve kavgadan beslenen ve bunların artmasını isteyen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman sahip olmamıştır. Aksine iftiraları atanlar mahşeri vicdanda mahkum olacaklar ve yalpalanıp düşmekten başka sonları olmayacaktır. Sözümüz kardeşliğe, birliğe ve dirliğe yöneliktir. Amacımız Türk milletinin bağımsız yaşaması, huzurlu olması ve sonsuza kadar son vatanında olmasıdır. Bunun hilafına, bize gıybette bulunanlar müfteridir ve kötü niyetlerine esir olanlardır. Bizim ekmeğimiz de suyumuzda Türk'tür, Türkçe'dir, Türk tarihidir ve Türk Milletine ait olan değerdir. Bunun dışında terörün ekmeğimiz ve suyumuz olduğuna dönük hayasızca iftira atanlar, önce ekmeğini yediği, suyunu içtiği Türk vatanına ve Türk Milletine yönelik ihanet girişimlerinin hesabını vermelidirler ve sonra da yüzleri kalırsa bize laf yetiştirmeye çalışmalıdırlar. PKK açılımının koordinatörlüğünü ve en hararetli militanlığını yapan şahsın da Yüce Divan'a gitmesi artık kaçınılmazdır. Bu inşallah Milliyetçi Hareket'e nasip olacaktır ve adaletin terazisi herkese hak ettiği dersi verecektir".

Başbakan Erdoğan'ın yine bütçe konuşmasında iki dil ve özerklikle ilgili 'Ameliyat yaptırmam' sözlerine tepki gösteren Bahçeli, "ülkemiz üzerinde 'ameliyat yaptırmam' diyen Başbakan esasen cerrah olarak eline körleştirdiği demokrasi bıçağı ile paslandırdığı özgürlük nesterini almış ve Türk'e dair ne varsa kesmiş kanatmıştır. Bundan zerre kadar da rahatsızlık duymamış ve yüreği sızlamamıştır" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın yine bütçe görüşmelerindeki 'Kürtçülüğe karşı olduğum gibi Türkçülüğe de karşıyım" sözlerine de atıfta buludu. Bahçeli, "Karşı olduğunu Türkçülük hiçbir zaman bölücü ve ayırıcı bir yanlışa düşmemiştir. Kan dökmek ve bölünmek için dağlara çıkmamıştır. Irkçılıktan uzak kalmış, birleştirici ve bütünleştiricilikten ödün vermemiştir.Zaten farlı bir dumu olsaydı emin ol ki sen bugün Başbakan olamazdın. Sen Türkçülüğün Esaslarını yazan rahmetli Ziya Gökalp'in şiirini okuduğundan dolayı kısa süreli cezaevine girdin. Sonra bu mağduriyeti siyasi hayatın boyunca hep kullandın. İstismar ettin, Türklükle ilgili her değeri fütursuzca karşına aldın. Bu büyük milletin isminin Türk olduğunu hep ihmal ettin, görmezden geldin. Şimdi de Türkçülükle, Kürtçülüğü karşı karşıla getirmek amacıyla yeni bir oyun oynamak için hareket geçtin. Acaba aklının bir köşesinde Türklerle Kürtlerin çatışması için bir niyet mi taşıyorsun? Bin yıllık kardeşlik hukukunu koruyacağız. Bozulmasına müsaade etmeyeceğiz.

Türklük sahipsiz değildir, Türk milleti yalnız değildir. Yörüklerin Türkmenlerin mahzun olmadığını herkes görecektir. Asırları aşıp gelen Türk milletinin etnik alt öbeklere ayrılmasına, dağılmasına, ufalanmasına izin vermeyeceğiz. 'Ne mutlu Türküm diyene' haykırışını her fırsatta dillendireceğiz ve bu tarihi kararlılığı çocuklarımıza ve gelecek nesillere öğretmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Bilinmelidir ki hiçbir güç aziz Türk Milletini kavgaya, çatışmaya kaosa ve kargaşaya sürükleyemeyecektir. Başbakan Erdoğan'ın çabaları beyhudedir, girişimleri nafiledir".

13 лет назад