|

MHP ve HDP'liler Erdoğan'ı ayakta karşıladı

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Erdoğan yemin ederek, görevine resmen başladı. CHP'nin provoke ettiği törende çok sayıda HDP'li ve MHP'li vekiller Erdoğan'ı ayağa karşıladı. Selahattin Demirtaş dahil bazı HDP'li vekillerin ise Erdoğan'ı alkışladığı görüldü.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:08 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
MHP ve HDP'liler Erdoğan'ı ayakta karşıladı
MHP ve HDP'liler Erdoğan'ı ayakta karşıladı

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek resmen görevine başladı. Genel Kurul'daki yemin töreninde CHP Milletvekilleri önceden kurguladıkları "terk etme" provokasyonunu gerçekleştirirken, diğer muhalefet partili vekiller Erdoğan'ı ayakta karşıladı.

Demirtaş ayağa kalkıp alkışladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin etmek için Meclis Genel Kurul'una geldiğinde tüm AK Partili vekiller ve localardaki konuklar ayağa kalkarken çok sayıda MHP ve HDP Milletvekili de ayağa kalktı. Erdoğan'ı ayakta karşlayanlar arasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki rakibi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da vardı. Demirtaş ve bazı HDP'li vekillerin Erdoğan'ı alkışladığı da görüldü.

MHP ve HDP'li vekiller, Cumhurbaşkanlığı yeminini yapan Erdoğan Meclis Genel Kurulu'ndan çıkarken de ayağa kalktı.

CHP provokasyonu

CHP, 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi yine halkın iradesini yok sayıp ve çok sayıdaki yabancı devlet başkanın önünde provokasyona da imza attılar. Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde milletvekilleri ile Meclis'e gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Çiçek'ten söz istedi, alamayınca da İç Tüzük kitapçığını fırlattı. Ardından da yanındaki CHP'li vekillerle ile birlikte Meclis'i terk etti.

10 yıl önce