|

MHP'den maden kazasıyla ilgili açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ve Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Kozlu ilçesindeki maden ocağında meydana gelen iş kazasıyla ilgili olarak ortak basın düzenledi.

İha
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 18:44 - 15/01/2013 Salı
Yeni Şafak
MHP'den maden kazasıyla ilgili açıklama
MHP'den maden kazasıyla ilgili açıklama

Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan konuşmasında, ''Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesinde Star Madencilik A.Ş. ismiyle -630 katında galeri açan ve bu galeriler içerisinde de kömür kesme sistemiyle bir galeri açma yöntemidir. Bu çalışmalar esnasında şiddeti tahmin edilemeyen, şiddetiyle birlikte ocağın içine 168 metre uzunluğunda bir kömür postasını boşaltabilen, bir deprem şiddetinde bir kaza yaşanmıştır. Bu kazada çok değerli 8 madenci arkadaşımızı şehit verdik. Bu süreç içerisinde kendimde bu kurum içerisinde çalışan bir teknik eleman olarak tüm boyutunu gören ve 3 madenci arkadaşımızı çıkarana kadar olayları bizzat gören ve çalışmaları yürüten birisiyim. Bu arkadaşlarıma Allahtan rahmet diliyorum. Geride bıraktığı aile ve yetimlerine Allah sabırlar versin. Bu olayla ilgili gerek idari gerek adli yönden bir soruşturma başlatılmıştır. MHP''nin üslubunda kesinlikle bu tür olaylara bir yön verme çalışması kesinlikle olmamıştır. Bize düşen ise adli ve idari yargı süreci süresi içerinde bizlere düşen sükunetle sonuçları beklemektir. Bu kazanın oluşunda ismi geçen firmanın MHP milletvekilinin eşi olduğu doğrudur. Bu firma 2004 yılında ihalesini almış ve Kozlu''da 9 yıldır faaliyet gösteren ilk kez de ölümlü bir kazası olan firmadır. Ben firma sahibiyle 2004-2005 yılları arasında oda tesadüfen 2 defa karşılaşmış bir insanım. Ondan sonra kendisiyle görüşmedim. Eşi ise 2007 yılında MHP''den aday adayı olmuş kazanamamıştır. 2011 yılında tekrar aday olarak milletvekili olmuştur. Milletvekili olmadan önce firma faaliyetlerini sürdürüyordu. Gerek TTK açısında gerek firma açısından ne olacaksa hem kamuoyu hem de bizler razı oluruz. Asla bir savunma mekanizması içerisine de girmeyiz. İlk 5 madencinin rahmetli olduğu günde genel merkezden kimsenin gelmediğiyle alakalı bir gündem oluşmuştur. Olaydan haberdar olunca genel sekreterimizi aradım. Gerekli bilgileri kendilerine ilettim. Kendisi bize, ''Bu 5 tanesinin cenazesine mi gelsek uygun olur? Diğer arkadaşlar çıktığında mı gelsek bu 5 tanesinin ailelerine mi gitsek nasıl olur?'' diye fikrini bize beyan etmiştir. Bizce de 2. söylediğimin daha uygun olmuştur. Bu süreçte böyle yaşanmıştır'' dedi.

Merkez İlçe Başkanı Gülay ise, Bir haftadan beri partinin yıpratılmaya çalışıldığını olay yerine giden siyasetçilerin kendileri olduğunu ve kaza akşamı taziye mesajı yayınladıklarını söyledi. Şehit madencilerin cenazelerine de katıldıklarını ifade etti.

11 yıl önce
default-profile-img