|

Milletin istemediği hiçbir şeyi yapmayız

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinde de millete rağmen, milletin istemediği hiçbir şeyi yapmayacaklarını söyledi.

Aa
00:00 - 9/04/2013 Salı
Güncelleme: 22:35 - 9/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Milletin istemediği hiçbir şeyi yapmayız
Milletin istemediği hiçbir şeyi yapmayız

TBMM Genel Kurulu'nda, ''Terör sorununun çözümüne yönelik sürecin bütün boyutlarıyla değerlendirilmesi, Meclis'in ve toplumun bilgilendirilmesi'' amacıyla Meclis Araştırma komisyonu kurulmasına dair görüşmelerde Hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bu komisyon vasıtasıyla hem Meclis'in bilgilendirileceğini ve hem de katkısının alınacağını söyledi.

AK Parti olarak bu işbirliğini arzu ettiklerini ve hep bunun arayışı içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Atalay, gerekirse Meclis'i Genel Görüşme çerçevesinde de bilgilendirmeye de her zaman açık olduklarını dile getirdi. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''30 yıldır devam eden Türkiye'nin en önemli sorunu olan bu sürece ilişkin komisyon kurulmayacaksa başka hangi amaçla komisyon kurulabilecektir? Böyle önemli bir konuda Meclis'in değerlendirme, teklif ve katkılarının alınması büyük önem taşımaktadır. Kurulacak komisyon ile karşılıklı bir bilgilendirme de söz konusu olacaktır. Bu bakımdan Hükümet olarak bu komisyona çalışmaları esnasında her türlü yardım ve destek sağlanacağına emin olunmalıdır.

Komisyon aracılığıyla çözüm sürecinin farklı aşamalarıyla ilgili Meclis'i ve milletvekillerimizi bilgilendirme imkanını da bulmuş olacağız. Çözüm sürecinde bu konuda söyleyecek sözü olan her bir vatandaşımızın sözünü duyurması bizi güçlendirecek ve ülkemizin sahip olduğu kültüre zenginliğin sisteme yansımasını sağlayacaktır. Bu nedenle bu komisyonun oluşturulması çözüm sürecinde ileriye doğru attığımız bir adım olacaktır.

Bu sorun sadece iktidarın sorunu değil Türkiye'nin sorunudur. Bu nedenle bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının ve kanaat önderlerinin çözüm sürecine ilişkin olumlu katkı vermelerini bekliyoruz.''

Milletimiz bizi yalnız bırakmadı

Bugün araştırma önergesinin ruhuna uygun bir konuşma yapmak istediğini vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

''Yine o eleştiriler oluyor, hep oldu ama bir dayanağımız var millet. Millet bize çok destek verdi, halen veriyor. Bu projede de milletin desteği büyük. Herkeste umut var bugün, umut. Bir büyük umut var. Ne iftiralar, ne badireler, darbe girişimleri, karalama kampanyaları, bizlerle ilgili olmadık sözler ama milletimiz yalnız bırakmadı.''

Atalay, milletin rehberliğini esas aldıklarını ve daima milletin rehberliğinde yürüdüklerini, millete rağmen asla bir şey yapmadıklarını ve yapmayacaklarını dile getirerek çözüm sürecinde de millete rağmen, milletin istemediği hiçbir şeyi yapmayacaklarını söyledi.

Her kesimden oy alan, ülkenin her yerinde olan AK Parti'nin Türkiye'nin bütünlüğünün güvencesi olduğunu anlatan Atalay, şunları söyledi:

''Bunları yapmazsak Türkiye'nin geleceği risktedir. Bunları bugün yapmazsak Türkiye'nin geleceği o zaman risktedir. Şunu bilin, Türkiye bunlarla büyüyecektir. Büyük ülke, rahatlayan ülke, korkularından kurtulan, farklılıklarını zenginlik olarak gören, herkesin rahat nefes aldığı, şiddet içermeyen her düşüncenin ifade edildiği büyük Türkiye budur. Darlıklara düşerek ülkeyi büyütemezsiniz. Onun için biz şunu diyoruz; 'açık gönülle gelin, değerli milletvekilleri, siyasi partilerimiz gelin katkı verin, görüş verin. Biz partilerle her düzeyde görüşmeye açığız. Sadece eleştirmeyin, destek verin, teklif getirin, 'öyle değil, şöyle yapın' deyin. PKK ile şununla bununla biz görüşmüyoruz. Türkiye büyük bir devlettir.''

11 yıl önce