|

"Milletvekilleri kendi vicdanlarıyla karar verdi"

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4 eski bakanla ilgili yapılan oylamaya ilişkin, “Milletvekilleri kendi vicdanlarıyla karar verdi” dedi. Hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’le ilgili de bir açıklama yaptı.

Yeni Şafak
14:22 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 12:30 - 23/01/2015 Cuma
IHA
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı için Kağıthane’de bulunan Sadabad Camii’ne geldi. Gül’e Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da eşlik etti. Abdullah Gül cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Parlamenterler Birliği üyesi eski vekillerle İstanbul’da yaptığı görüşmenin yanlış anlaşıldığı yönündeki iddiasını değerlendiren Gül, “Yanlış yansıyacak bir şey yok. Onlar davet ettiler. Bir yemek yedik. Hep beraber bir dayanışma içinde olunması gerektiğini konuştuk sohbet ettik. Yanlış anlayacak ne varmış” şeklinde yanıt verdi.

Gül, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamaya ilişkin de, “Milletvekilleri kendi vicdanlarıyla karar verdi” dedi.

Hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’le ilgili de bir açıklama yapan Abdullah Gül, çok üzüldüğünü belirterek, “Allah rahmet etsin. Çok yakın işbirliğimiz olmuştu. Cumhurbaşkanı olduğumda beni ilk tebrik etmek için Türkiye’ye gelenler arasındaydı. Türkiye’yi çok seven, çok dost bir insandı. Çok önemli anlaşmalar yaptık. Ekonomik anlaşmalar, mali anlaşmalar. Türkiye’nin ricalarını hiç kırmadı. Büyük projelerin Türk firmaları tarafından yapılması taleplerimizi hep olumlu karşıladı. Geçen haftada arayıp veliaht prensini yakın takip etmiştim. Suudi Arabistan halkına baş sağlığı diliyorum. Cumhurbaşkanlığının cenazeye girmiş olması Türkiye’nin Suudi Arabistan’a verdiği önemin nişanesidir. Bundan da çok memnun oldum” diye konuştu.

Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Başkan Fazlı Kılıç ile birlikte Kağıthane Belediyesi’ne geçti. 
#Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
#Kağıthane
#Sadabad Camii
#4 eski bakan
9 yıl önce