|

Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar?

Cihan
00:00 - 12/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 14:53 - 12/12/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar?
Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar?

Kartal, Sancaktepe ve Ümraniye'de çeşitli okul açılışlarına katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, minik bir öğrencinin "Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar?" sorusuna uzun süre güldü. Çubukçu, bu soruya, "Çok zor soru sordun. Bakan açılışlar yapar, çocukları sever. Çocukları sevmek de bir iştir." cevabını verdi.




Türk Kızılayı Derneği tarafından yaptırılan Türk Kızılayı Kartal Lisesi'nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin en eski ve en köklü kurumlarından olan Kızılay'ın sadece doğal afetlere değil, yoksulluk ve cehalet gibi sosyal sorunlara da etkili şekilde eğildiğini belirtti. Gençleri, araştırıcı, bilgili, yetenekli ve üretken insanlar olarak yetiştirmek zorunda olduklarını dile getiren Nimet Çubukçu, şöyle konuştu:



"Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, çağdaş eğitim kurumlarında, sağlıklı bir eğitim ortamı içinde, çağdaş yöntemlerle eğitmeye büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda, eğitim ve öğretim sisteminde bulunan öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve eğitim alanında çalışan tüm bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek, çağdaş uygarlık hedefini yakalayacak, toplumsal dönüşümü sağlayacak çocuklarımızın, ilgili, istek ve yetenekleri yönünde geliştirilmeleri ve geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunacak. Önemli çalışmalar yapmaktayız. Genel liselerimiz ise öğrencilerimizi, asgari genel kültüre sahip, toplumun sorunlarını tanıyan, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan insanlar olarak yetiştiren ve yükseköğretime öğrenci hazırlayan kurumlarımızdır. İnanıyorum ki gençlerimiz, bu kurumlardan yarının güçlü Türkiye'sinin mimarları olarak yetiştirecekler ve geleceğin bilgi toplumu olma yarışında ülkemizi başarılarıyla taçlandıracaklar." Çubukçu, gençlerin çağdaş eğitim kurumlarında sağlıklı bir eğitim ortamında eğitilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.


Konuşmalardan sonra açılışı yapılan okulu gezen Bakan Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte bir sınıfın sıralarına oturarak resim çektirdi.


Bakan Çubukçu, daha sonra hayırsever iş adamı Sabedin Türker tarafından yaptırılan Sancaktepe Sabedin Türker İlkokulu ile İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Samandıra Lisesi ve Peyami Sefa İlköğretim Okulu ile Enver Ergun İlköğretim Okulu'nun toplu açılış törenine katıldı.


Tören sonrası aracına binmeye hazırlanan Bakan Çubukçu'nun yolu minik öğrenciler tarafından kesildi. Nimet Çubukçu'ya çiçek veren minik öğrenciler, sordukları sorularla da Bakan Çubukçu'yu güldürdü. Bir öğrencinin "Kaç okul bitirdiniz?" sorusuna Çubukçu, "İlkokul, lise ve üniversite olmak üzere üç okul bitirdim." diye cevap verdi. Başka bir öğrenci ise, "Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar?" diye sordu. Öğrencinin sorusuna önce kahkaha atarak tepki veren Nimet Çubukçu, daha sonra, "Çok zor soru sordun. Bakan açılışlar yapar, çocukları sever. Çocukları sevmek de bir iştir." cevabını verdi.


Buradan ayrılan Nimet Çubukçu, daha sonra Ümraniye'de Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı.






14 yıl önce