|

Muhaliflere disiplin sopası

18. Olağanüstü Kurultay''ını gerçekleştiren CHP''de sular durulmuyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu''nun partideki ulusalcı kanada karşı disiplin silahını kullanmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Çetiner Çetin
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:28 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Muhaliflere disiplin sopası
Muhaliflere disiplin sopası

18.olağanüstü kurultayını gerçekleştiren CHP''de genel başkanlık yarışı şimdilik sona erdi, ancak sular durulmadı. Kurultay sürecinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu''na bayrak açan ulusalcıların topun ağzına sürüldüğü bildirildi. Partinin yetkili kurullarında muhalifleri saf dışı bırakan Kılıçdaroğlu''nun yeni hedefi ise ulusalcıları tasfiye etmek olduğu belirtiliyor. 17 Aralık kalkışmasından bu yana CHP''nin eksen kayması yaşadığını ve Gülen Cemaati ile kurulan kirli ittifakın CHP''de rahatsızlık yarattığını savunan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler''i kurultayda ''CHP düşünce kuruluşu değil. Gidersin üniversitede istediğin gibi konuşursun. Ama CHP''nin kimliğini aldıktan sonra konuşamazsın...'' sözleriyle hedef alan Kılıçdaroğlu''nun Güler tasfiye etmet istediği ortaya çıktı.

DİSİPLİN SOPASI HAZIR

Ulusalcı milletvekillerine ''Gidin başka partide siyaset yapın'' mesajı veren Kılıçdaroğlu''nun bu söylemi karşında tedirginlik yaşayan ulusalcı vekiller Muharrem İnce''nin aldığı 415 oy sonrası derin bir nefes alırken, Kılıçdaroğlu''nun işaretiyle harekete geçen CHP''nin Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mustafa Moroğlu, ilk YDK toplantısında Birgül Ayman Güler''in disipline sevk edilmesini istediği öğrenildi.

8 AY SONDA SEÇİM VAR

YDK üyelerinin ''Erken olur ve seçime 8 ay kala partide tartışmalara neden olur'' sözleri üzerine sürecin ötelendiği öğrenilirken, Güler''in disipline sevkini isteyen ismin İzmirli Mustafa Moroğlu olması Kılıçdaroğlu''nun Güler''i kendi kalesinda vurabileceği belirtiliyor.


10 yıl önce