|

Muharrem İnce ateş püskürdü

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultay delegelerine seslenerek, "Bu partiye yeni bir heyecan, yeni bir ruh lazım. Bu parti devşirmelere muhtaç değil. Adını on günde ezberlediğim cumhurbaşkanı adayına muhtaç değiliz" dedi.

Aa
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Muharrem İnce ateş püskürdü
Muharrem İnce ateş püskürdü

İnce, Giresun'un ardından partisinin Ordu İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada CHP İl Başkanı Osman Güngör ve partililerce karşılanan İnce, daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurultayda kendisine ve CHP örgütünün vicdanına güvendiğini belirten İnce, şöyle devam etti:

"Bütün CHP'ye gönül vermiş dava arkadaşlarıma sormak istiyorum, partinin almış olduğu sonuçlardan memnun musunuz ve geleceğe dair umutlarınız var mı? Yani sizler 'Parti iyiye gidiyor, parti 2015 Haziran'ında iktidar olacak ve sayın Genel Başkan başbakan olacak' diyorsanız demek ki ben yanılıyorum. O zaman bir umudumuz yoksa, bir umuda, bir değişime yolculuk yapmamız lazım. 2010'da sayın Genel Başkan bir umuttu, bir rüzgar estirdi ama o rüzgarı kullanamayan da kendisi, biz değiliz. Kendisi cumhurbaşkanı adayını 130 milletvekilinden bir tanesine ya da 81 il başkanından bir tanesine sordu mu, hayır. Şu anda CHP maalesef umut olamıyor ama sizlere umut olmak, ışık olmak istiyorum."

Daha beklemeye tahammülünün olmadığını vurgulayan İnce, "Bana söylüyorlar 'Biraz daha bekleseydin' diye. Ben de onlara diyorum ki Muharrem İnce bekler ama Türkiye beklemez. Bu seçimlerde ve önümüzdeki seçimlerde CHP yüzde 20'lerde bir oy alırsa AKP de yüzde 45'lerde bir oy alırsa emin olunuz ki AKP 367'yi bulur ve Anayasa'yı değiştirerek başkanlık sistemini getirir. Ondan sonra CHP'nin genel başkanı olsan da pek işe yaramaz. Bunu görüyorum" diye konuştu.

"Eğer beni genel başkan yaparsanız AKP'yi bu seçimde durdururum, bu fırsatı vermem ama maalesef şerefli bir ikinciliğe razılık var" diyen İnce, şunları söyledi:

"Biz bunu kabul edemiyoruz. Beni genel başkan seçtiğinizde partinin bütün birimlerinde üyelerle ön seçim olacak. Genel başkan seçilen kişi ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsa istifa etmiş olacak. Blok liste partide tarihe karışacak. Bütün listeler çarşaf olacak. Önce partiyi demokratikleştireceğiz, daha sonra Türkiye'de insanların önüne çıkıp demokrasiden söz edeceğiz."

"Başınızı öne eğdirmek istemiyorum"

Seçim akşamları partinin ışıklarının erken kapanmasını istemediğini anlatan İnce, "Partinin önünde şenlik olmasını istiyorum. Halaylar, horonlar olsun istiyorum. Başınızı öne eğdirmek istemiyorum" dedi.

Kurultay delegelerine seslenen İnce, şunları kaydetti:

"Ben sizin vicdanınıza güveniyorum. Sizler bu partinin onurlu ve gururlu kurultay delegelerisiniz. Ben size güveniyorum. İmzalarınızla da pek fazla ilgilenmiyorum. İmza verenlerin hepsi Genel Başkan'a oy vermeyecek. Hepsi beni arıyor, 'Ne yapayım baskı yaptılar verdim, oyum senindir' diyor. Bu partiye yeni bir heyecan, yeni bir ruh lazım. Sizleri meydanlarda ezdirmeyeceğim. Bunun sözünü veriyorum. Bu parti sol bir partidir. Ben size devrimciliğinizi hatırlatacağım. Bu partinin yetişmiş evlatları var. Bu parti devşirmelere muhtaç değil. Adını on günde ezberlediğim cumhurbaşkanı adayına muhtaç değiliz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Bugün solculuğundan utanan delegelerimiz var. Artık utanmayacağız, gurur duyacağız. Gelin oyunuzu umudun adı olan Muharrem İnce'ye verin."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "namuslu ve dürüst bir adam" olduğunu anlatan İnce, "Kendisi on numara namuslu ve dürüst bir adam. Tek kelime itirazım yok. Sadece 4 defa denedi ve 4 kez yenildi. Benim bir defa dahi yenilmeye tahammülüm yok. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan görmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Samsun İl Başkanlığı ziyareti

Muharrem İnce, Ordu ziyaretinin ardından Samsun'a geçti. Burada partisinin il başkanlığını ziyaret eden İnce, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ve partililerce karşılandı. İnce, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnce, şunları söyledi:

"Partide demokrasi, sonra Türkiye'de demokrasi istiyorum. Tarlalarımızdan bereket fışkırması için, fabrika dumanlarının yükselmesi için, gençlerimizin özgürlük şarkısı söylemesi için, aydınlarımızın serbestçe üretmesi için, kızlarımızın delikanlılarımızın kızlı erkekli parklarda dolaşması için, bu ülke insanının mutluluğu için, başı dik onurlu bir Türkiye için diyorum ki önce demokrat bir CHP, önce özgürlükçü bir CHP, önce statükoyu terk etmiş, duvarları yıkmış bir CHP istiyorum. Ben bunu başaracağım. Başbakan sizin arkadaşınız olacak. Bunları yeneceğim. Önce Davutoğlu'nu, sonra Erdoğan'ı oradan indireceğim."

10 yıl önce