|

O saldırı Türkiye'ye yapılmıştır

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:18 - 20/11/2014 Perşembe
Diğer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal ile birlikte Türk-Cezayir İş Forumu’nda  iş dünyası temsilcilerine hitap etti. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yapan Erdoğan sözü İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına getirdi.  Erdoğan şunları kaydetti:


BİZE NE DEME LÜKSÜMÜZ YOK 

“İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı barbarca saldırıyı hep birlikte üzülerek yaşadık. ‘Bize ne’ deme lüksümüz var mı? ‘Filistin’in meselesi bizi ilgilendirmez’ deme imkanımız var mı? O saldırı Türkiye’ye yapılmış saldırıdır. Cezayir’e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil, hepimizin ortak mescididir. İşte bölgenin tüm meselelerini Filistin kadar, Suriye, Mısır sorunlarını bütüncül olarak ele almak durumundayız.  Biz artık bu coğraftada huzur, barış istiyoruz. Türkiye olarak istiyoruz ki, bölgenin tüm ülkeler huzur içinde yaşasınlar. Cezayir sorun yaşadığında kendi-miz sorun yaşıyor gibi üzülürüz. Mesele sadece ekonomi meselesi değil, mesele kardeşlik meselesidir


DIŞARIDAN MÜDAHALE OLMAZ 

“Bölgemizde tarihin akışını değiştirecek güçte çok önemli gelişmelerin yaşandığına şahit oluyoruz. Bizim önümüzdeki soru şu; Bu değişimi bu bölgenin halkları mı kontrol edecek yoksa son asırlarda yaşandığımız gibi dışarıdan birileri mi kontrol edecek ? Biz kendi sorunlarımıza ithal çözümler ürettiğimizde sorunlar çözülmüyor. Dışarıdan bir müdahale değil, kendi içinde çözüm. Bütün bu zenginliklere rağmen yapay sorunlarla enerjisini, vaktini heba ettiğine şahit oluyoruz.”


Buteflika: Zorlu süreçleri çok iyi yönettiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan  davetli olarak gittiği Cezayir’de mekidaşı Abdülaziz Buteflika ile görüştü.  Cumhurbaşkanlığı Özel Konutunda gerçekleşen görüşmede bölgesel konularda görüş teatisinde bulunuldu. İki liderin sadece ekonomik ve ticari ilişkileri değil, köklü bir geçmişe sahip olan kültürel ilişkileri de güçlendirme konusunda kararlı olduklarını vurguladıkları öğrenildi. Bir çok alanda Türkiye’nin tecrübesinden istifade etmek istediklerini ifade eden Buteflika’nın, Erdoğan’ı, “Türkiye’deki zorlu süreçleri en iyi biçimde yönetme başarısı dolayısıyla” özellikle tebrik ettiği öğrenildi.

#Erdoğan
#Cezayir
#Abdulmalik Sellal
9 yıl önce