|

O zarf açılmadan aynen iade edilecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olaylarına ilişkin karar tasarısını kabul etmesi hakkında, “Bu kararı Daimi Temsilcimiz Selim Yener'e verecekler. O da zarfı açmadan geri verecek. Kıymeti bundan ibarettir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:08 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bozkır, 1915 olaylarının 100. yılı olması nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılacağını zaten bildiklerini, AP'nin tasarısının da bunlardan biri olduğunu söyledi. Parlamentoyu, “100 ülkeden insanın geldiği ve parti disiplini olmayan herkesin çıkıp öneri verebileceği sirk” olarak niteleyen Bozkır, AP'nin kararlarının hiçbir bağlayıcı etkisi olmadığını vurguladı. Konunun Türkiye için çok hassas olması nedeniyle tepki koyduklarını bildiren Bozkır, kararın Türkiye'nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yener'e verileceğini belirterek, “O da zarfı açmadan geri verecek. Kıymeti bundan ibarettir. Ama gerçekten siyasete tarih alet edilmiştir” diye konuştu. Volkan Bozkır, “Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Hiçbir geçerliliği de yoktur” ifadelerini kullandı.



Arşivlerden kaçtılar


Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de AP'nin kararına tepki gösterdi. Devlet arşivlerinde bulunan belgelerin tüm gerçekleri ortaya koyduğunu ifade eden İşler, o dönem de asıl katliamı Ermeni çetelerin yaptığını söyledi. İşler, "Ermenilerin katlettiği masum insan sayısı 521 bindir. Eğer gerçekten soykırım varsa, Ermeniler yapmıştır. Arşivlerin açılmasına neden razı olmadılar? Açsınlar,'Biz sonuca razıyız' diyoruz. Papa belli baskılar altında o açıklamayı yaptı. Üstüne bir de, parlamentolara tarih yazdırmaya çalışıyorlar. Ben bunun çıkmaz sokak olduğunu düşünüyorum” dedi.



#Volkan Bozkır
#Avrupa Birliği
#1915 olayları
9 yıl önce