|

Öcalan iddialarına hükümetten yanıt

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Murat Karayılan'ın, Abdullah Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK'nın 12. kongresine katılacağı yönündeki iddiası ile ilgili soruya, “Onun bunun ne dediğinin önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Burada vatandaşlarımız, hükümeti takip etsinler” dedi.

Yeni Şafak
14:16 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 12:21 - 26/12/2014 Cuma
IHA

Çözüm sürecini yürüten heyetin başında bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani olayları ve sonrasındaki çözüm sürecinin bölgedeki son yansımalarını yerinde görmek amacıyla Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün kısa bir brifing verdiği Akdoğan, “Bölgede ciddi bir normalleşme süreci var. Ticaretin, turizmin, yatırımların artması gibi. Son yaşadığımız 7-8 ekim olayları, bildiğiniz gibi bir trübülans meydana getirmişti. Olumlu gidişata bir sekte vurmuştu. Daha sonra tekrar sürecin ivme kazanmasıyla, bölgede ciddi bir normalleşme yaşandığını söyleyebiliriz. Bu normalleşme öncelikle insanımızın huzuru, güvenliği, gelişimi ve çocukların istikbali için önem taşıyor. Her alanda bölgenin gelişmesinden biz de memnuniyet duyuyoruz” dedi.


Bölgede terör, ilgisizlik, geri kalmışlık gibi yıllardır biriken sorunların çözümü için 100 milyar doların üzerinde yatırımın yapıldığını hatırlatan Akdoğan, şöyle konuştu:

“Bölgenin kalkınması için ciddi bir çabamız oldu. İnsanımıza sahip çıkmak için, insanımızı kucaklamak için hizmet seferberliği başlatıldı. Sosyal politikalar ile insanımıza, yatırımlarla bölgemize sahip çıktık. Kürtçe gelişmesi başta olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi için de çok ciddi demokratikleşme reformlarını hayata geçirdik. Çok boyutlu olarak bölgede kalkınma, insanın refah, huzur ve güvenliği, topyekun biriken sorunların çözülmesi için çok ciddi bir çaba içerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Normalleşme öncelikle insanımızın daha aydınlık, daha umutla bakmasına sebep oluyor. İnsanımızın umudu yeşerdikçe bizim de sevincimiz, mutluluğumuz artıyor.”

“Onun bunun ne dediğinin önemi yok"

Akdoğan'a Murat Karayılan tarafından yapılan Abdullah Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında PKK'nın 12. kongresine katılacağı yönündeki açıklama hatırlatıldı. Akdoğan, Karayılan’ın açıklamaları ile ilgili soruya ise şu cevabı verdi:


“Onun bunun ne dediğinin önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Burada vatandaşlarımız, hükümeti takip etsinler. Meşru siyaset kurumunun ne dediğine baksınlar. Zaman zaman günü yakalayamayan, kavrayamayan, zamanın ruhunu anlayamayan bir takım açıklamalar yapılabiliyor. Geçmişe takılıp kalmanın anlamı yok. Her sabah düne uyananlar, bugünü yakalayamazlar. Zamanı da yaşayamazlar. Dün dünde kaldı, artık önümüze bakmamız, umutları yeşertmemiz gerekiyor. On binlerce insan hayatını kaybetti. Bunlar bizim insanlarımız. Bu yüzden artık çözüm odaklı olarak geleceğe odaklanmamız gerekiyor. Nihai çözüme ulaşmak için sorumlu davranması, yapıcı katkıda bulunması gerekiyor ve sağduyu ile süreci devam ettirmemiz gerekiyor."

#abdullah öcalan
#yalçın akdoğan
#başbakan yardımcısı
#murat karayalçın
#pkk
#kck
#öcalan iddilarına cevap
9 yıl önce