|

Önceden üçtü şimdi altı oldular

Başbakan Davutoğlu, "Karşımızdaki cepheyi görüyor musunuz? Üç tane legal parti; MHP, CHP, HDP bir tarafta. Üç tane de çete; Kandil, paralel, DHKP-C. Hepsi karşımızda" dedi.

Yeni Şafak
19:33 - 22/05/2015 Friday
Güncelleme: 20:42 - 22/05/2015 Friday
IHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, düne kadar karşılarında MHP, CHP ve HDP ile paralel yapının bulunduğunu şimdi bunlara DHKP-C ile Kandil'in eklendiğini belirterek “Altılı oldular şimdi hepsi birden karşımızdılar. Bunların derdi Türkiye'yi kaosa götürmek" dedi.


Ordu-Giresun Havalimanı açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, buradan havayolu ile Trabzon'a geldi. Atatürk Alanı'nda 53. seçim mitingini gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Trabzon'a dokunmak demek Türkiye'ye dokunmak demektir" diyerek Türkiye'nin her yerinde dünyanın her yerinde Trabzonlu olduğunu söyledi. Seçim kampanyasında Trabzon'a ait “Bize her yer Trabzon" sloganının kendilerine ilham olduğunu belirten Davutoğlu “Trabzon seçim kampanyamıza da ilham verdi. Trabzon, her şeye ilham veriyor. 'Bize her yer Trabzon bize her yer Türkiye' " ifadelerini kullandı.


“SEN ŞU İZMİR'İ SU BASKINLARINDAN KURTAR SONRA MEGA PROJE AÇIKLA"

Davutoğlu, “Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup havalanın yapan bir de eski Türkiye'yi getirmek isteyen eski Türkiye var" derken, Kılıçdaroğlu'nun Merkez Türkiye Projesi'ne de atıfta bulundu. Davutoğlu “Biz onu 15 yıl önce yazdık, 13 yıldır da uyguluyoruz. Sen şu İzmir'i su baskınlarından kurtar sonra mega proje açıkla. Bir şehri yönetemeyene Türkiye verilir mi ? Bu çağda İzmir gibi modern bir şehir su altında kalır mı ? Çıkmış Anadolu'da bir şehir kuracak, burada merkez Türkiye olacak. Kim bu aklı verdiyse. Hiçbir şey kendisine ait değil eline kağıt veriyorlar, o okuyor. Merkez Türkiye'yi keşfetmiş. Bizim kitabın arka sayfası (Stratejik Derinlik). Kitabı okumuş ama tersinden okumuş, son sayfasından başlamış. Belki zamanla öğrenir ama Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok" diye konuştu.


"DÜNE KADAR 4'DÜLER ŞİMDİ 6 OLDULAR"

Davutoğlu, “Birilerinin seçime giderken bunların kulağına fısıldadı. Siz tek başına seçimi kazanamazsınız siz bir olun bu AK Parti'nin beli kırılsın. Düne kadar 4'tüler. MHP, CHP, HDP VE Paralel yapı. Hepsi birleşip AK Parti'yi devirmeye çalışıyorlar. 4 yanlış bir doğruyu götürür diyorlardı ama 1 doğru 4 yanlışı götürür. 3-4 gün önce HDP'nin Mersin ve Adana binalarına saldırı oldu. HDP hemen 'Bunu AK Parti yaptırıyor' dedi. Ardından futboldaki gibi HDP pas attı, MHP göğsünde topu yumuşattı, ayağına indirdi. O da 'HDP doğru söylüyor, AK Parti yaptı' dedi. Hiç aklınıza gelir miydi bölücüler ile MHP beraber olsunlar. İç Güvenlik Yasası'nda da molotofu birlikte savundular. HDP Eş Genel Başkanı bugün de bu saldırı için 'DHKPC yapmamıştır' diyor. DHKP-C savcımız Mehmet Kiraz'ı öldüren örgüt. MHP, HDP ve CHP. 3 tane de çete Kandil, Paralel ve DHKP-C hepsi karşımızda. Altılı oldular şimdi. Hepsi birden karşımızdılar. Bunların derdi Türkiye'yi kaosa götürmek" şeklinde konuştu.



Trabzon'a müjdeler


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Alanı'nda düzenlediği seçim mitinginde Trabzon'a yönelik yapılacak yatırımları sıralayarak müjdeler verdi.


Davutoğlu, konuşmasında Trabzon'a yapacakları yatırımları anlatarak “Kılıçdaroğlu 81 vilayete gidemeden '82. vilayeti kuracağım' diyor. Sen boyunu aşma. Trabzon en önemli kent dedik. Dağları aşmamız lazım dedik. Zigana Tüneli'ni yapacağız dedik, 12 km yapıyor muyuz ? Salmankaş Tüneli'ni yapıyoruz. Bayburt-Trabzon arası 1.5 saat olacak. Trabzon Havalimanı'na uçakla geldik. Baktık ki Trabzon Havalimanı'nın yenilenmesi lazım. Pist yenilenecek, daha elverişli bir havalimanı Trabzon'a yapılacak. Kanuni Bulvarı en kısa sürede tamamlanacak. Hızlı tren Erzincan, Tirebolu, Trabzon aksından Trabzon'a ulaşacak" dedi.


Akyazı Stadyumu'nun en kısa zamanda tamamlanacağını ifade eden Davutoğlu "Trabzon'un sembol stadı, Yavuz Selim Sahası yerinde muhafaza edilip bir taraftan da büyük bir şehir parkı yapılacak. Türkiye'de Trabzon'da 2. yarı başlıyor, herkes hazır olsun. Trabzon'u ulaşım hatlarını merkezi yapacağız. Yeşil Yol'la bütün yaylaları birleştiriyoruz. İnşallah Güney Çevre Yolu'nu yapıyoruz. Trabzon üzerindeki trafik baskısı azalacak. Yani Trabzon'u tarihi kimliğini, Ortahisar'ın kimliğin koruyacağız ama Trabzon'un etrafından demiryolları ile yeni havalimanı ile Trabzon'u Karadeniz'in Türkiye'nin değil bütün Kafkasya'nın bütün Anadolu'nun en büyük limanı haline getireceğiz. Dünyanın her yerinde akın akın insanlar burayı görmeye gelecekler. Arsin'in önünde yatırım adası kuruyoruz. Trabzon yatırım adası ile bir sanayi şehri oluyor aynı zamanda. Çay fiyatlarını açıkladık 1.70 lira. Yüzde 13,5 zamla. Enlasyonun çok üstünde gerçek bir zamla. Biz hayali mega kent kurmuyoruz. Trabzon'da 2. bir devlet üniversitesine ihtiyaç var. Trabzon'a 2. devlet üniversitesi kurmaya karalıyız. Buraya Türkiye'nin en modern en gelişmiş hastanelerinden birini, şehir hastanesini Trabzon'a yapacağız" diye konuştu.


Davutoğlu konuşmasının ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne giderek Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret etti.



#Ahmet Davutoğlu
#Trabzon
#seçim
#miting
9 years ago