|

Paralele kuzu MİT’e şahin

‘MİT içinde bir grubun CHP’ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini’ iddia eden Kılıçdaroğlu, kendisini özel kalemi Şükran Kütükçü üzerinden 6 ay boyunca dinleyen paralel yapıya karşı hâlâ sessiz. Kılıçdaroğlu, bugüne dek kendisini dinleyenlerle ilgili tek bir şikayette bile bulunmadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:48 - 25/11/2014 Salı
Yeni Şafak
“MİT içinde bir grup CHP içinde karışıklık çıkarmak istiyor” diyerek bütün dikkatleri üzerine çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, konuşmalarını aylarca dinleyip kaydeden paralel yapı ile ilgili herhangi bir adım atmaması dikkat çekiyor. Başbakan Davutoğlu’nun “MİT, dış ve iç güvenlikle ilgili tedbirler konusunda görevini yapar. 7 Şubat’ta MİT’e yönelik operasyonun arkasında kimler varsa, bu iddiaların arkasında da o çevrelerle CHP işbirliği var. Biz de MİT’i veya herhangi bir kurumumuzu böyle bir işbirliğine kurban etmeyiz” demesine karşın sözkonusu iddiasını sürdüren Kılıçdaroğlu, ‘İBDA-C üyesi’ diyerek kendisini uzun süre dinleyenlere adeta sağır kaldı. MİT’in CHP’ye operasyon başlattığını iddia eden Kılıçdaroğlu, paralel yapıyla ilgili bugüne kadar tek bir şikayette bulunmadı. 

DANIŞMAN TELEFONU KAYITTA 

Paralel yapı, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski siyasetçiler Hüsamettin Cindoruk, Namık Kemal Zeybek, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Şevket Kazan, Mehmet Bekaroğlu, Yılmaz Ateş gibi birçok ismi, ‘terör’, ‘İBDA-C’, ‘silah ve uyuşturucu kaçakçılığı’ gibi iddialarla dinledi. Dinlenenlerin arasında dikkat çeken isimlerden birisi de 1986 yılından bu yana Kılıçdaroğlu’nun sağ kolu durumundaki Şükran Kütükçü’ydü. Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü, ‘Mustafa Uzun’ sahte ismiyle 3588440...8887 IMEI numarası üzerinden ‘İBDA-C’ gerekçesiyle dinlendi. Dinlenme kararı 25.09.2008- 26.12.2008 tarihlerinde alındı. 6 ay boyunca kayıt altına alınan telefonu o tarihlerde Kılıçdaroğlu bizzat kullanıyordu. 

NEDENSE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Şükran Kütükçü, soruşturma savcısına verdiği ifadede, 0532....628 numaralı telefonun 2008 yılında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığını ancak numaranın kendisine ait olduğunu belirtmişti. Kılıçdaroğlu da Şükran Kütükçü’nün ifadesinde verdiği bilgileri doğrulamıştı. CHP Lideri, “O zaman beni dinlemek için özel bir çaba vardı. Farkındaydım” demişti. Ancak Kılıçdaroğlu, dinlendiğini kabul etmesine ve bunu bildiğini belirtmesine rağmen bununla ilgili hâlâ şikayetçi olmadı. O dönem CHP’yi yakın markaja alan paralel yapı, Alper Güneş sahte ismiyle Yılmaz Ateş’i, Soner Doğan sahte ismiyle de Aydın Ayaydın’ı dinlemişti. 

JET TALEP AKYÜREK’TEN

Kılıçdaroğlu’nun kullandığı telefona ilişkin jet dinleme talebini dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hazırlamıştı. Akyürek, telefonu dinlemek için mahkeme kararını dahi beklememiş, TİB'e geceyarısı yazı yazarak 'dini motifli terör örgütünün sansasyonel nitelikli bombalama eylemi yapacağını' iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu'nun telefonunu dinletmeye başlamıştı.
#Kılıçdaroğlu
#MİT
#Davutoğlu
9 yıl önce