|

Partiler internete yönelmeye başladı

Aa
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 10:49 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Partiler internete yönelmeye başladı
Partiler internete yönelmeye başladı

Yaklaşan 22 Temmuz seçimleri için çalışmalarını hızlandıran siyasi partiler, propaganda için internete yönelmeye başladı.


22 Temmuz seçimlerine sayılı günler kala propaganda çalışmalarına hız veren siyasi partiler, seçmene kolay yoldan ulaşabilmek için broşürler dağıtıp afişler asarken, mitingler düzenleyip, ilan panosu, gazete ve dergilere de partilerinin reklamlarını veriyor.



Her geçen gün gelişen teknolojisinden faydalanmak isteyen siyasi partiler, internette haber, alışveriş ve siyasi içerikli çeşitli sitelere partilerinin reklamlarını verirken, bazıları da video paylaşım sitelerinde partilerinin hazırladığı görüntüleri yayınlayarak oy toplamaya çalışıyor.



Bunlarla yetinmeyen ve tüm internet kullanıcılarına ulaşmak isteyen bazısiyasi partiler ise geniş kitlelere hitap etmesi nedeniyle bazı sohbetprogramlarına reklam vererek oy toplamaya çalışıyor.



Sohbet programlarında herhangi bir kullanıcının penceresi açıldığında pencerenin alt kısmında görülen reklamla seçmene ulaşmaya çalışan AK Parti, "Yeter karar milletin", "İhracatta rekor üstüne rekor", "39 yeni üniversite açtık" gibi kısa mesajlarla kullanıcıları parti sitesine yönlendirmeye çalışırken, MHP de "Dünyaya tek bir cevap yeter: Tek başına iktidar" yazılı mesajıyla vatandaşları parti sitesine yönlendirerek oy toplamaya çalışıyor. CHP de "Şimdi CHP zamanı" gibi mesajlarla oy toplamaya çalışıyor.


17 yıl önce