|

Pensilvanya’dan talimat aldılar

Paralel yapının 75 kişiyi gece yarısı hukuksuzca tahliye etme girişimini darbe olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, “Bir hafta önce Pensilvanya’dan bir talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde" ifadelerini kullandı. Paralel yapının hala güçlü olduğu mesajını vermeye çalıştığını belirten Davutoğlu, "Meydanı size bırakmayız, yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına izin vermeyeceğiz.” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:39 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, paralel yapının 75 kişini tahliye girişimini eleştirerek, “Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız" dedi. Başbakan Davutoğlu, partisinin seçim kampanyası kapsamında Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan'da düzenlenen mitinglerde konuştu. Başbakan Davutoğlu mitiglerde “paralel yapı"ya yönelik eleştirilerde bulundu.



BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEĞİL


Erzurum'da, “Hayırlar feth ola, şerler de def ola" diyerek seçim çalışmalarına başlamalarının ardından şerrin yargıdaki darbe girişimiyle hemen kendini göstermeye başladığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: “Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil."



TALİMAT KAYITLARI BİZDE VAR


Davutoğlu, “Bir hafta önce Pensilvanya'dan bir talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde. 'Hapishaneden çıkartılsınlar' gibi bir talimat. İşte biz bunun için yurt dışından talimatlarla yargıyı yönetmeye kalkan, yönlendirmeye kalkanlara karşı, 'her zaman yargının tam bağımsızlığı, tam tarafsızlığı' dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpası yapan bu çete, seçimlere giderken hala 'buradayız' demenin çabası içerinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.



Her seçimde sizi yeneceğiz


Davutoğlu, Erzincan'dan Kılıçdaroğlu'na meydan okuldu. Nerede oy vereceğini bulamayan adamın başarı hikayesi yazamayacağını belirten Davutoğlu, “Yenilen pehlivan güreşmeye doymazmış. Bunlar aynen böyle. Her seçimde bunları yeneceğiz" dedi. Paralel yapının AK Parti'nin önünü kesmek için HDP'yle de ittifak yaptığını hatırlatan Davutoğlu şöyle konuştu: Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş'a bir araya gelin diyorlar. Üç değil, 12 tanesi bir araya geldi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ne yaptılar? Milletle bir araya gelemeyen, çatı adayı bulsa ne olur, çatı maskotu bulsa ne olur.



Bölücülere oy istiyorlar


Davutoğlu, “paralel yapının" son yerel seçimlerde, bazı bölgelerde HDP için destek istediğini belirterek, “Bölücülerle hareket ettiler. Şimdi de temas halindeler. Yeter ki AK Parti'nin önünü kesebilsinler. Kimle ittifak ederseniz edin, önümüzü kesemezsiniz" dedi. Davutoğlu, paralel yapının, “Nerede AK Parti'nin karşısında kim varsa onu destekleyin" dediğine dikkati çekti.



Çete yine harekete geçirildi


"Şimdi bugünlerde bu paralel çete harekete geçti, seçimlerden önce hep bunu yaparlar. 2013 Mayısı'nda Türkiye ekonomisi zirve yapmıştı. IMF defterini kapatmıştı. Tam bir kalkınma şöleni vardı, gezi provokasyonu başlattılar. Vandallar, İstanbul, Ankara, İzmir sokaklarını doldurmaya kalkıştı, ama onlar Gümüşhane'ye uğrayabildiler mi, yaklaşabilirler mi? Siz vandallara, palavracılara meydanı bırakmadınız. Baktılar olmuyor 17/25 Aralık ile Müslüman halkın dini duygularını istismar ederek, paralel çeteyi harekete geçirdiler. Siz bunlara izin vermediniz."



Şehidin ailesiyle görüştü


Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, Şah Fırat Operasyonunda şehit olan Halit Avcı'nın Gümüşhane'de yaşayan annesi Fatma ve babası Mustafa Avcı sahneye davet edildi. Davutoğlu, şehidin annesinin elini öptü. Davutoğlu, şöyle konuştu: "Kardeşimiz, Çanakkale şehitlerimizle birlikte haşrolacaktır" ifadesini kullandı. Meydandakilerin tekbir getirmesi üzerine Davutoğlu, Çanakkale şehitleri ve Şah Fırat Operasyonunda şehit olan Halit Avcı için Fatiha okunmasını istedi.


#seçim 2015
#AK Parti
#Başbakan
#Ahmet Davutoğlu
#paralel yapı
#CHP
#HDP
9 yıl önce