|

Peygamberimize hakaret edilen karikatürü Kadıköy Belediyesi de yayınladı

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Peygamberimize hakaret edilen karikatürü, Cumhuriyet gazetesinin ardından CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin resmi gazetesinde de yayınlandı. İslam dünyasının tepkisini çeken karikatür, belediyenin ücretsiz dağıttığı gazetede "Yaşasın karikatür yaşasın mizah" başlığı ile sansürsüz olarak yer aldı.

11:18 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:04 - 26/08/2017 Cumartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

Kadıköy Belediyesi’nin yayını olan Gazete Kadıköy, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Peygamberimize hakaret içeren karikatürünü 'Yaşasın Mizah, Yaşasın Karikatür' başlığı ile sayfalarına taşıdı. Gazete, Pariste'ki saldırıda yaşamını yitiren Charlie Hebdo'nun baş editörü Stephane Charbonnier'in Peygamber Efendimize hakaret edilen karikatürle çekilmiş fotoğrafını sansürsüz olarak yayınladı. Ücretsiz dağıtımı yapılan Gazete Kadıköy 'Yaşasın Mizah, Yaşasın Karikatür' manşetiyle verdiği haberin detayında yayınladığı karikatür vatandaşın da tepkisini çekti. Haber7'de yer alan habere göre birçok vatandaş belediyenin bu tutumuna karşı belediyeye mail ve telefon yoluyla ulaşıp tepkilerini dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesi de yayımlamıştı

Cumhuriyet gazetesi Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya karşı Paris’teki saldırıya tepki olarak derginin seçkilerinden hazırladığı 4 sayfalık Türkçe eki gazetenin yanında ücretsiz dağıtmıştı. Gazetenin iki yazarı Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya da tepki toplayan karikatürleri köşelerinde sansürsüz vermişlerdi.

İslam dünyasında büyük tepki

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun İslam dinine karşı nefret söylemi dünyanın birçok ülkesinde büyük tepki toplamış milyonlarca kişi yürüyüşlerle protesto gösterilerinde bulunmuştu. Peygamber Sevdalıları Platformu, Hazreti Muhammed’i tasvir eden karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisi ile İslam’a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır’da 100 bin kişinin katıldığı “Peygambere Saygı” mitingi düzenlemişti.

#Cumhuriyet gazetesi
#Fransız mizah dergisi
#Charlie Hebdo
#Gazete Kadıköy
#Hazreti Muhammed'e hakaret
9 yıl önce