|

Referanduma gidelim kararı halkımız versin

Bedelli düzenlemesine tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tasarının yasalaşması halinde referanduma götürülmesini istedi.

00:00 - 23/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:13 - 23/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Referanduma gidelim kararı halkımız versin
Referanduma gidelim kararı halkımız versin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın açıkladığı bedelli askerlik düzenlemesine tepki göstererek, “Garibanın çocuğu askere, varlıklının çocuğu 30 bin lira karşılığı al tezkere. Palavracı değilsen, bu yasayı senin milletvekillerin kabul ederse, referanduma götürelim. Götürmezsen senin unvanın bundan sonra palavracı Recep'tir” diye konuştu.

Seçim döneminde, kolay askerlik konusunu gündeme getirdiklerini, durumu iyi olanlardan para alınıp, iyi olmayanlardan bedel alınmayacağını önerdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, bu önerilerine önce itiraz ettiğini savundu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi açıklandı. Parası olmayan askere gidecek, parası olan bastır parayı kurtul... Garibanın çocuğu askere, varlıklının çocuğu 30 bin karşılığı al tezkere. Şimdi adam gibi adamsan, palavracı değilsen, doğru konuşuyorsan, çıkacaksın... Bu yasayı senin milletvekillerin, parlamento kabul ederse, referanduma götürelim. Millet 'evet' derse mesele yok. 'Hayır' diyorsa... Referanduma götürebilir mi? Onun için diyorum; götürmezsen senin unvanın bundan sonra palavracı Recep'tir.”

KEMAL BEY YİNE AĞZINI BOZDU

Dersim tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu'nun hakarete varan sözleri dikkat çekti: “Dersimliyim. Şimdi de CHP'nin Genel Başkanıyım. Onur, gurur duyuyorum. Allah nasip ederse Başbakan olacağım. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğü budur işte. Kafasında fındık kadar beyin taşıyanlar, bunun değerini bilemezler. Yediden yetmişe bütün Dersim halkının demokratik, laik Cumhuriyetimizle hiçbir sorunu yoktur. Hiçbir Dersimli, Sayın Başbakan gibi bu ülkenin birliği ile rövanş peşinde değildir. Bu ne büyük bir talihsizliktir ki bu ülkenin Başbakanının zihin haritası, Ermeni diasporasının zihin haritası ile aynıdır.”

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik dünkü gözaltılara da tepki gösterdi.



12 yıl önce