|

Şahin, Başbuğ ile görüştü

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Aa
00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:13 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Şahin, Başbuğ ile görüştü
Şahin, Başbuğ ile görüştü

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmenin nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleştiğini ifade ederek, “Orgeneral Başbuğ ile futboldan tutun da değişik alanlara kadar iki kurul üyesi arkadaş olarak konuştuk” dedi. Şahin, Adalet Bakanlığı Gazi Ek Binası'nda düzenlenen “Denetimli Serbestlik Altındaki Çocuklar ve Mağdurlar” konulu uluslararası konferansın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, Şahin, “görüşmeye son yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında karar verdiklerini ve tamamen nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleştiğini” söyledi.

Şahin, “Orgeneral Başbuğ ile futboldan tutun da değişik alanlara kadar, iki kurul üyesi arkadaş olarak konuştuk. Konuşmamız tamamen arkadaşlık çerçevesinde cereyan etti” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, “Kürt sorunuyla ilgili yeni gelişmeler olacağı” yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Şahin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi maksatla o cümleyi söylediğini ben bilemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını genişletmek gibi bir görevle yükümle değilim” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER

Şahin, bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'in, dün basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede “bazı bakan ve milletvekilleri seçim sürecinde haddini aşan açıklamalar yaptı” ifadesini kullandığını anımsatması üzerine de şunları kaydetti:

“Saygı duyuyorum, seçim çalışmaları esnasında herkes kendi anlayışıyla bir takım değerlendirme yapıyor. Bu tamamen halkımızın değerlendirmesine tabidir. Eğer, yanlış bir takım değerlendirme yapmışsak, halk bunu farklı şekilde değerlendirir. Artık seçimlere doğru gidiyoruz, kimin ne söylediğini değerlendirecek olan haklımızdır.

Seçimleri sporla mukayese ederek değerlendirecek olursam, seçimler bana göre hizmet yarışıdır. Bu hizmet yarışının grekoromen güreş stilinde yapılması daha doğru olur. Yani grekoromen güreş, belden yukarısıyla yapılır. Ama zaman zaman serbest güreşi andıran seçim propagandaları da oluyor. Keşke tamamen kuralları içinde cereyan edebilse. Bu seçimler çekişmeli geçiyor olsa da barış ve huzur içinde devam ediyor.”

Bakan Şahin, bir başka soru üzerine, “Ergenekon” soruşturması kapsamında “bilgi sızmalarına yönelik incelemenin devam ettiğini, incelemenin bitmesinin ardından açıklanan raporu değerlendireceğini” söyledi. 29 Mart mahalli idareler seçimlerinin ardından parti kapatmalar konusunda yasal düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine de Şahin, şunları kaydetti:

“Sayın Başbakan seçim çalışmaları esnasında seçimlerden sonra belki daha dar çerçevede bir anayasa değişikliğinin gündeme geleceğinden söz etti. Yeni anayasa değişikliği temel hak ve özgürlük sınırlarını daha da genişletmeyi mutlaka amaçlamalıdır. AB müzakere sürecinde bulunan Türkiye ilerleme raporlarında eleştiri konusu olan hususlarla ilgili başta anayasa olmak üzere diğer yasalarında da değişiklik yapmak durumundadır. Çünkü müzakere sürecinde başarılı olmanın başka yolu yoktur.”



15 yıl önce