|

Şahin: Bu süreç bizim için bitmiştir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, dört eski bakanın Yüce Divana sevk edilip edilmemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu süreç bizim için bitmiştir ve biz önümüze bakıyoruz” dedi.

Yeni Şafak
17:14 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 15:27 - 23/01/2015 Cuma
IHA

Partisinin Karabük il teşkilatını ziyaret eden ve daha sonra il ve ilçe yönetimi ile basına kapalı olarak değerlendirme toplantısı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin sorularını cevapladı.


“BU SÜREÇ BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR”

Dört eski bakanın Yüce Divana sevk edilip edilmemesi konusunda yapılan oylamada AK Parti'den bazı milletvekillerinin fire verdiği şeklindeki bir soruyu cevaplayan Şahin, “Bunu fire olarak değerlendirmek bana göre isabetli değil. Bir siyasi parti herhangi bir konuda nasıl hareket edileceğine dair karar alırsa ve bu karara rağmen milletvekillerinin bir kısmı farkı bir tutum sergilerlerse, bunu fire olarak değerlendirmek mümkündür” dedi.

Soruşturma kurulunun raporunun değerlendirildiği, görüşüldüğü bir toplantı olduğunu belirten Şahin, “Muhalefet partilerinin vermiş olduğu bir önergenin oylaması idi. Hiçbir siyasi parti bu konuda gurup kararı alamaz ve bağlayıcı karar uygulayamaz. Biz böyle bir karar almadık, ancak muhalefet partileri bu konuda fiilen bağlayıcı bir karar aldılar. Ama biz Anayasa'da iç tüzüğün gerektirdiği şekilde milletvekili arkadaşlarımızın özgür iradeleri ile hareket etmeleri için demokratik bir irade ortaya koyduk. Bunu fire olarak değerlendirmek mümkün değildir. Biz soruşturma önergesini veren partiyiz, soruşturma komisyonunu kuran parti biziz. Bizim partimize mensup dört tane eski bakan arkadaşımızla ilgili bu komisyonu gerçekler ortaya çıksın düşüncesiyle biz kurduk. Komisyondaki üyeler konuyu hukuki olarak değerlendirdiler, rapor hazırladılar ve rapor parlamentoda görüşüldü. Dört eski bakan arkadaşın Yüce Divana sevkine yetecek nitelikte delilin elde edilememiş olması sebebiyle Yüce Divana sevkine mahal yoktur diye bir karar verdi. Parlamentoda görüşüldü. Oylama gizli olarak yapılıyor, milletvekilleri arkadaşlarımız kendi vicdanları ile oylarını kullandılar ve Yüce Divana gönderilmesi parlamento tarafından gerek görülmedi. Biz konuya tamamen hukuki olarak yaklaştık. Ama maalesef muhalefet partileri konuyu siyasi bir sorun olarak gördüler. Siyasi bir anlayışla yaklaştılar. Hala da aynı anlayışlarını devam ettiriyorlar. Bu süreç bizim için bitmiştir, şimdi biz önümüze bakıyoruz” dedi.

YENİ GÜVENLİK PAKETİ

Şahin, önümüzdeki hafta dün akşam komisyondan geçen yeni güvenlik yasasını görüşeceklerini de ifade ederek, “Türkiye’de iç barışın temini, huzurun ve barışın ülkede tesisi, vatandaşımızın her türlü emniyetinin sağlanması bakımından mevzuatımızda aksayan hususları düzeltecek güvenlik paketini görüşeceğiz. Türkiye’nin belli bölgelerinde yasa tanımayan, insan öldürmeyi ve huzursuzluk çıkarmayı alışkanlık haline getirmiş bir takım örgütler var. Biz vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak için gerekirse yeni bir takım tedbirler almalıydık. Bununla ilgili hazırlanmış olan ve adına güvenlik paketi dediğimiz yasal düzenleme komisyondan dün akşam geçti ve önümüzdeki hafta bunu görüşeceğiz. Bunu yaparken aynı zamanda Türkiye’nin yıllardır başını ağrıtan terör sorununu da tamamen ortadan kaldırmayı, çözüm süreci dediğimiz ‘Milli Birlik ve Kardeşlik’ projesini Türkiye’de hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.


KURŞUN ASKER BENZETMESİ

Bir basın mensubunun "Muhalefet partileri tarafından; 'AK Parti’de bölünmeler oluyor bundan sonra da bu bölünmeler devam edecek' şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise Şahin, “Tabi muhalefet AK Parti kurulduğu andan itibaren AK Parti işte mensupları birbirine düşsünler, kendi aralarında çekişme olsun, hizipler çıksın ve dolayısıyla bu parti birliği, beraberliği kaybetsin temennisi içerisinde. Her zaman avuçlarını yaladılar yine de yalamaya devam edecekler. AK Parti kurulduğu andan beri birliği, beraberliğini ve bütünlüğünü devam ettiriyor, bundan sonra da devam ettirecek. Biz bu millete hizmet için yolla çıktık ve bu milletin hayır duasını almak için yolla çıktık, dolayısıyla buna inanmış olan isimlerden oluşan kadromuz yoluna kenetlenmiş olarak devam edecek. Kendi milletvekillerinin kurşun asker gibi davranmalarını hep bekledikleri için muhalefet partileri, bizim de arkadaşlarımızın kurşun asker gibi davranmalarını bekliyorlar. O nedenle de bu eleştirileri ciddiye almıyoruz” cevabını verdi.


Şahin, il teşkilatı ziyareti öncesi Ulu Cami’de Cuma namazını kıldıktan sonra cami çıkışında esnaf ziyaretlerinde bulundu. Şahin, kaldırımda karşılaştığı Atatürk Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri Buse Başdemir ve Zeynep Nur Gökkaya’nın karnelerine bakarak harçlık verdi.

#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
#Mehmet Ali Şahin
#Karabük il teşkilatı
#Dört eski bakan
#Yüce Divana sevk
9 yıl önce