|

Şahin: İttifak da yapabiliriz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni anayasa ve 2015 genel seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. AK Parti’nin yeni yasama yılında diğer partilerle istişare edeceğini fakat ille de uzlaşma olsun diye diretmeyeceğini vurgu yapan Şahin Meclis’te oluşacak siyasi tabloya göre diğer partilerle, yeni anayasanın oluşumunda, ittifaklara gidilebileceğini belirtti.

Yeni Şafak
09:56 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 08:04 - 27/01/2015 Salı
Diğer

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni anayasa ile ilgili olarak kritik sayılabilecek açıklamalarda bulundu. Bu yasama yılında yapılan yeni anayasa çalışmaları esnasında parti olarak zaman zaman hatalar yapsak da, tecrübe kazandıklarını dile getiren Mehmet Ali Şahin, 2015 Haziran seçimlerinin ardından yapılması muhtemel yeni anayasa için ipuçları verdi. AK Parti’nin yeni yasama yılında diğer partilerle istişare edeceğini fakat ille de uzlaşma olsun diye diretmeyeceğine vurgu yapan AK Partili Şahin Haber7'ye verdiği söyleşide AK Parti’nin kaybedecek zamanı olmadığını ve en kısa sürede yeni anayasanın çıkartılması için uğraşacaklarının altını çizdi.


Bu senenin Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Meclis’te oluşacak siyasi tabloya göre diğer partilerle, yeni anayasanın oluşumunda, ittifaklara gidilebileceğini sözlerine ekleyen Şahin, AK Parti’nin ‘başkanlık sistemi’nde de ısrarcı olduğunu belirtti.

#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
#Mehmet Ali Şahin
#yeni anayasa
9 yıl önce