|

Sanayi Bakanlığı 250 uzman alacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığında “Sanayi ve Ticaret Uzmanı” istihdam edilebilecek.

Aa
00:00 - 16/01/2009 Cuma
Güncelleme: 11:03 - 16/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Sanayi Bakanlığı 250 uzman alacak
Sanayi Bakanlığı 250 uzman alacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, Devlet Memurları Kanunu ve Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapan kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kanuna göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı merkez teşkilatı ana hizmet birimlerinde, sanayi ve ticaret uzmanları ile sanayi ve ticaret uzman yardımcıları istihdam edilecek.

Sanayi ve ticaret uzman yardımcılığına atanabilmek için; Devlet Memurları Kanununun genel şartlarına ek olarak, en az 4 yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin yönetmelikle belirlenecek bölümlerinden ya da bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olma şartı aranacak. İngilizce, Fransızca veya Almanca'dan en az birinde KPYDS'de asgari “C” düzeyinde belge alma, gerçekleştirilecek sınavda başarılı olma ve sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk gününde 30 yaşını doldurmama şartları da adaylarda aranacak kriterler arasında bulunacak. Uzman yardımcılığında en az 3 yıl çalışanlar, her yıl olumlu sicil alanlar, istihdam edildikleri birimlerce belirlenecek konularda hazırlayacakları tezi jüri tarafından kabul edilenler; yeterlilik sınavında başarılı olmaları halinde sanayi ve ticaret uzmanı kadrosuna atanacaklar. Kanun yürürlüğe girdiği tarihte tüketici ve rekabet uzmanı olanlar; sanayi ve ticaret uzmanı, tüketici ve rekabet uzman yardımcısı olanlar ise sanayi ve ticaret uzman yardımcısı görevine getirilecek. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatından 250 kadro iptal edilerek, yerlerine, sanayi ve ticaret uzman ve uzman yardımcısı kadrosu oluşturulacak.

Kanunla ayrıca, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığına 30 uzman kadrosu ihdas edilecek.


15 yıl önce