|

Sav internetten Tekin'e fena çaktı

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçmesinde önemli rol oynayan Sav, Gürsel Tekin'i nasıl etkisiz kıldığını anlattı

00:00 - 6/06/2010 Pazar
Güncelleme: 02:17 - 6/06/2010 Pazar
Yeni Şafak
Sav internetten Tekin'e fena çaktı
Sav internetten Tekin'e fena çaktı

CHP Genel Sekreteri Sav'ın, Baykal'ın istifasından kurultaya kadar süreçte, hem partilileri hem de Türkiye'yi ters köşeye yatırdığı internetteki mülakatında ortaya çıktı. Sav, Baykal'ın yeniden adaylığının önünü kapatarak, Kılıçdaroğlu'nu gizli görüşmelerle adaylığa hazırlamış. Önder Sav, Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülerden sonra CHP'de yaşanan süreci www.egedesonsoz.com sitesine anlattı.

'TEŞHİSİ BEN KOYDUM'

O sırada bir teşhis koyduğunu dile getiren Sav, TBMM grup toplantısında, “Baykal, Türkiye'nin en sıkıntılı döneminde genel başkanlıktan ayrıldı. Bizi kendi göbeğimizi kesmekle yüz yüze bıraktı. Göbeğimizi biz keseceğiz. Parti kesecek dedim. Gruptan çıktıktan sonra da basını ters köşeye yatırdım” dedi.

'MİTİNG FOS ÇIKTI'

Baykal'ın dönüşü için miting düzenlemek istediklerini ancak cılız bir kalabalık olduğunu anlatan Sav, şöyle devam etti: “60 bin kişi bekliyorlarmış, bin 500-iki bin kişi ancak vardı. Bunu benim engellediğim söyleniyor. Yani mitingin fos çıkmasından da beni sorumlu tutuyorlar. Benim ilişkim Deniz Bey'le bozulmadı... MYK'da arkadaşların bir kısmının Deniz Bey'e iyilik yapmadıklarını söyledim. Ve 'Deniz Bey'e yakınlıkla yalakalığı birbirinden ayırın arkadaşlar' dedim. (Savcı Sayan'ı kastederek) Bundan o sakallı alındı. Zıpladı bir şeyler söylemeye çalıştı.” Kılıçdaroğlu ile 3 kez gizlice buluştuklarını belirten Sav, “Ne o karısına söyledi ne ben. Bırak ikinci üçüncü kişiyi” diyerek adaylık açıklamasının en doğru zamanda yapıldığını söyledi.

BASINI DA YANILTMIŞ

Bu süreçte basını da yönlendirdiğini ifade eden Sav, “Partidekiler bile sandı ki biz Kemal'le ayrıyız. Tam bir hedef saptırmaydı o. Gürsel Tekin ki Kemal Kılıçdaroğlu'nu elinde tuttuğunu, yönlendirdiğini düşünen bir siyasetçi, basın toplantısından beş dakika önce haberi oldu. Televizyonların alt yazısından gördü” diye konuştu.


Benimle konuşmadı

Baykal'ın, istifa kararını kendisiyle paylaşmamasını eleştiren Sav, “İstifa ettiği gün, ben onun 53 yıllık dostuyum, arkadaşıyım, genel sekreteriyim. Belki benimle oturup o konuyu konuşsaydı, onu daha büyük, farklı boyutlarda tutabilirdik. Veya istifadan sonraki aşamalar konuşulup, beraber o da değerlendirilebilirdi. Ama istifada bir dönüş kararlılığı vardı” dedi.



14 yıl önce