|

Savunma hakkımız tartışılamaz

Erdoğan, masum vatandaşlara, güvenlik güçlerine silah doğrultana, 'kader kurbanı' gözüyle bakarak müsamaha gösteremeyeceklerini bildirerek, “Operasyon Türkiye'nin kendini savunma hakkını kullanmasıdır” dedi.

Tbmm Bürosu
00:00 - 26/12/2007 mercredi
Güncelleme: 00:26 - 26/12/2007 mercredi
Yeni Şafak
Savunma hakkımız tartışılamaz
Savunma hakkımız tartışılamaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sınırötesi operasyonlarda sivillere zarar vermediğini belirterek, “Her kim, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yaşayan sivillere zarar verdiğini, zarar vereceğini söylüyorsa yalan söylüyor. Hem sınırımızı güvenli hale getirecek, hem bölgeye huzur ve istikrar getirecek başarılı bir operasyon sürecindeyiz. Genel anlamda dünyada haklılığımız teslim ediliyor, kabul ediliyor. Türkiye, bu operasyonla ilgili daha önce hiç olmadığı kadar büyük destekler görüyor” dedi. Erdoğan, AK Parti grup toplantısında terörle mücadele konusunda gelinen son nokta hakkında bilgiler verdi.

ADIMLAR BİR BİR ATILIYOR

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına, milletvekillerinin ve vatandaşların Kurban Bayramını kutlayarak başladı. “Bizim hükümet olarak, siyasi irade olarak bütün çabamız, milletimizin huzurudur, refahıdır, mutluluğudur. Ne yazık ki geçmişin büyük hataları, geçmişin büyük yanlışları bize ağır maliyetler ödetmiştir” diyen Erdoğan, “Gelinen noktada, terörün milletimize yaşattığı acılar için 'yeter artık' dedik ve Meclisimizin verdiği karar doğrultusunda, terörizmle mücadelede gereken her türlü adımı güçlü bir şekilde uygulamaya geçirdik” dedi.

TEK HEDEF PKK

Türkiye'nin teröre karşı kendini savunma hakkının tartışılmaz olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda yapılan operasyon da bu hakkın kullanılmasından ibarettir. İlk gün söylediğimiz gibi, sınır ötesi operasyonların tek hedefi, terör örgütü PKK'dır. Fakat muhalefetin, maalesef bu konulara yaklaşımında, 'AK Parti veya AK Parti iktidarı, teröre karşı gerekeni yapmıyor veya geç kaldı. Terör için bu gibi adımlar mı atılmalı?' gibi, bu işi küçümseyici, 'Efendim, siyasi, diplomatik, askeri konularda gerekenler yapılmıyor' gibi hala bu tür yaklaşımlar içerisinde olması, gerçekten düşündürücüdür. Siz bağcıyı mı dövüyorsunuz, üzüm mü yiyorsunuz? Sizin derdiniz ne? Biz ülkemizde huzuru, barışı nasıl tesis edeceğiz, bunun gayreti içindeyiz” diye konuştu.

KUNDAKLAMA AFFEDİLEMEZ

Doğup büyüdüğü İstanbul'un Kasımpaşa semtinde ellerinde molotof kokteylleri ve bombalarla halkı sürekli taciz edenler olması ve bunlara karşı polisin elinden gelen tüm imkanları seferber etmesi karşısında 'Niçin polis böyle davranıyor?' deme hakkı olup olmadığını soran Erdoğan, “Bu hassasiyetler, ister istemez artık halkımızda da bizde de bir şeyler meydana getiriyor. Bütün bunlara rağmen biz diyoruz ki 'Duygusal olmayacağız ama gereken neyse bunu da kusura bakmasınlar yapacağız'. Benim vatandaşımın yaşama hakkına, huzuruna kastedenlere, kusura bakmayın biz 'güle güle' diyemeyiz' dedi.

POLİSİMİZ BAŞARILI

Yeni atanan Emniyet Müdürlerini de kabulünde ise Erdoğan, “Dün Mecidiyeköy'de bırakılan bombayı polisimizin zamanında etkisiz hale getirerek bu hain eylemi anında bertaraf etmesi önemli bir başarıdır. Bu başarıların son derece titiz, özverili ve duyarlı çalışmanın neticesi olduğunu biliyorum” dedi


Sınır ötesi operasyon

Terörün milletimize yaşattığı acılar için yeter artık dedik ve Meclisimizin verdiği karar ile terörle mücadeleye başladık. Şimdi yapılan bu operasyonlar meşru hakkımızı kullanmaktan ibarettir. Sınır ötesinin tek hedefi terör örgütü PKK'dır.


Muhalefete eleştiri

Bu işi küçümsemeleri... Siyasi, askeri konularda gerekenler yapılmıyor gibi yaklaşımlar içinde olması düşündürücü. Siz bağcıyı mı dövüyorsunuz üzüm mü yiyorsunuz. Sizin derdiniz ne? Yapılacak bir şey var da bu iktidar yapmıyorsa siz onları söyleyin.


Irak ile dostuz

Onlara olumsuz bir bakışımız söz konusu olamaz. Dost ve kardeşliğe katkıda bulunmayı sürdürmeye kararlıyız. Irak'ın siyasi bütünlüğüne büyük önem vermekteyiz. Uluslararası hukukun gereklerini de çok iyi biliyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.


Kimse itiraz edemez

Bu urun bünyeden çıkarılması için komşumuz Irak yönetimine defalarsa ilettik. Ancak tüm dünya biliyorki sonuç alınamadı. Aksine menfur cinayetlere yenileri eklendi. Bugün Türkiye gereken cevabı veriyorsa buna bu saatten sonra kimsenin itirazı olamaz.


İstanbul'un Neron'u

Bu araçları kim, neden yakıyor. Vatandaşların günahı ne? Buna şimdi kim sessiz kalabilir. Kasımpaşa'da benim doğup büyüdüğüm yerde ellerinde molotof kokteyli ile halkı taciz edenlerin olması, bunlara polisin müdahele etmesine itiraz hakkımız var mı?


Komşulara uyarı

Komşularımıza yönelik hasmane girişimimiz yok. Ama bize karşı hasmane tutum içine girenlerin Türkiye'nin gücünü görmeleri kendi yararlarınadır. Bizim hedefimiz Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kampları. Biz teröristin ırkına, kavmine, diline bakmıyoruz.


Güneydoğu çok istiyor

Bu sonuca ulaşmak en çok Güneydoğu anadoludaki halkımızın arzusudur. Teröristler en çok onlara zarar verdi. Bölgeye yatırımcı gelemiyor. Terör örgütü özellikle, oranın kalkınmasını istemiyor. Terör örgütü bölgemdeki halkın huzur ve refahı ile derdi yok.


Sivile zarar vermedik

Kim Türkiye'nin Kuzey Irak'taki sivillere zarar vereceğini öne sürüyorsa yalan söylüyordur. Bunu da söyleyen bellidir, terör odaklarıdır. Dünyada haklılığımızı kabul ediyor. Türkiye daha önce hiç olmadığı kadar bu operasyonla ilgili destek gördü.


Ekonomik göstergeler

Ekonomideki gelişmelerin tesadüf olmadığı görüldü. Milletimiz politikalarımıza inandı, güvendi ve her türlü desteği sağladı. Ekonomide iyimserlik ve moral çok önemli. Bugüne kadar sağlanan istikrar bundan sonra da sürecek.




il y a 16 ans