|

Savunma Sanayii İcra Kurulu toplandı

Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Ulaştırma Bakanı Bilgin, Savunma Sanayii İcra Kurulu toplantısına ilk kez katılıyor. Bilgin'in bölgesel yolcu uçağı ile ilgili gelişmelere ilişkin toplantıda bilgi vermesi bekleniyor.

Yeni Şafak
13:46 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 27/04/2015 Pazartesi
IHA

Savunma Sanayi İcra Kurulu (SSİK), Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir'in katıldığı toplantıda gündemde yer alan konular ve yürütülen çalışmalar ele alınacak. Ulaştırma Bakanı Bilgin, Savunma Sanayii İcra Kurulu toplantısına ilk kez katılıyor. Bilgin'in bölgesel yolcu uçağı ile ilgili gelişmelere ilişkin toplantıda bilgi vermesi bekleniyor.



2015 yılı Ocak ayında yapılan toplantıda, Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi'nin ön tasarım aşaması 4 yıl içinde tamamlanması, F-35 savaş uçağından 2030'lara toplam 100 adet tedarik edilmesinin planlanmıştı. Daha önce 2 adet siparişi verilen F-35 uçağından 4 tane daha sipariş verilmesi, Milli Piyade Tüfeği MPT-76 Projesi'nde seri üretime geçme ve ilk aşamada 35 bin Milli Piyade Tüfeği'nin üretilmesi de Ocak ayındaki toplantıda karara bağlanan diğer bir maddelerdendi. Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında hem Çin, hem de İtalya ve Fransa ortaklığı ile görüşmeler sürüyordu. Bu projenin de toplantıda ele alınacak olan diğer bir başlık olması bekleniyor.

#Savunma Sanayi İcra Kurulu
#SSİK
#Savunma Sanayii Müsteşarlığı
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
9 yıl önce