|

Sekreterya mahkumdan

İmralı'ya sekreterya iddialarına açıklık getiren Arınç, "Bu ancak cezaevindeki görevlilerden ya da mahkumlardan olabilir" dedi

Ankara
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 00:13 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Sekreterya mahkumdan
Sekreterya mahkumdan

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı''ya sekretarya talebini makul bulduğunu, ancak iddia edildiği gibi bu sekreteryanın ''dışarıdan gelen sivil kişilerle olmayacağını'' kaydetti. Adalet Bakanlığı''nın sekreterya konusunda çalıştığını ifade eden Arınç, ''Bu yanında bulunan hükümlülerden ya da yeni getirilecek hükümlülerden de olabilir. Cezaevlerinde görevli olan kişilerden birisi de olabilir ama kesinlikle dışarıdan gelmeyecek ve bu o cezaevi şartları içerisinde kanun, yönetmelik ne diyorsa o kapsamda olacak'' dedi. A Haber''de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, ''Bu sekretarya, dışarıdan filan bayanın veya filan erkeğin, bizim sekreterlerimiz gibi adaya gitmesi, başka bir yerde konumlanması, ondan sonra her gün Öcalan''la görüşüp de dizlerinin üzerinde not alması şeklinde bir şey değil. Adanın, cezaevinin kendi şartları içerisinde olabilecek bir noktadır'' açıklaması yaptı.

ASAYİŞ OLAYLARI BİTECEK

Teröristlerin silah bırakıp yurtdışına çıkışı için hükümetin öngördüğü bir tarih bulunduğunu aktaran Arınç, ''Ama açıklayamam. Asayiş olayları tamamen bitecek. Hiçbir silahlı eyleme müsaade etmeyeceğiz. Yol kesme, haraç, adam kaçırma bitti'' diye konuştu.

Durmasın acele etsin

Başbakan Yardımcısı Arınç, İdris Bal''ın parti kurma kararıyla ilgili, ''Çok iyi olur, hiç durmasın acele etsin, herhalde 30 kişiyi bulur yanına. Taş yerinde ağırdır. Bu kişi, AK Parti''deyken bir ağırlığı vardı. AK Parti''den çıkınca hiçbirinin ağırlığı kalmamıştır. Bunların arkasından gidecek 30 maceraperest bulunabilir ama bunların bir seçime girecek, teşkilat kuracak güçleri olmaz. Seçime girseler, teşkilat kursalar da yüz binde 1 oy bile alamazlar" dedi.

9 yıl önce