|

Sen bir gazetesin haddini bileceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içeride ve dışarıda milletin iktidarına tahammül olmadığını söyledi: İşte bakın ABD’de bir gazete, edep dışı yazıyla ‘Erdoğan’ın Türkiyesi’nde şu oluyor, bu oluyor’ diye adeta Amerika’ya talimat veriyor. Sen kimsin ya? Önce haddini bil. Sen bir gazetesin, bir defa haddini bileceksin.

Yeni Şafak
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 21:15 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen “Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Türkiye İçin Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri” panelinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin iktidarları dönemindeki dik duruşunun içeride ve dışarıda birçok kesimi rahatsız ettiğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:


Geçtiğimiz 12 yıl sadece Cumhuriyet döneminin değil, 200 yıllık modernleşme tarihimizin de sürekli ertelediği, halının altına süpürüp bıraktığı meseleleri çözmekle geçti. Bu ülke, bu millet, vesayet odaklarının, darbecilerin oyuncağı haline getirilmişti. Biz dik durduk. Bu millete de zaten duruş yakışır. Başkanlık sisteminin özelliğinde ben bunu görüyorum. O dik duruşu sağlamak suretiyle hakikaten birilerine de buradan prim çıkmaz.



MİLLETİN İKTİDARI


Bizim iktidarımız milletimizin iktidarıdır. Onun için bu kadar çok direnişle, tehditle, saldırıyla, kumpasla karşılaştık. Sadece içeride değil dışarıda da... İşte bakın Amerika'da New York Times, yine bir edep dışı yazıyla 'Erdoğan'ın Türkiyesi'nde şu oluyor, bu oluyor' diye yine göndermeyi yapmış. Adeta Amerika'ya talimat veriyor, başka güçlere talimat veriyor, 'Niye duruyorsunuz?' diyor. Düşünebiliyor musunuz? Sen bir gazetesin, bir defa haddini bileceksin.



ÖZGÜRLÜK ALANININ DIŞINA ÇIKIYORSUN


'Erdoğan'ın Türkiyesi'nde baskılar var' ve bu baskılara ABD'nin, şunun, bunun müdahalesini isteyeceksin. Bir defa sen bunu yazmakla, böyle bir haberi yapmakla bir defa kendi özgürlük alanının dışına çıkmak suretiyle Türkiye'ye müdahale ediyorsun. Sen kimsin ya? Önce haddini bil. Acaba sen bunu, şu anda Amerikan yönetimine karşı böyle bir şeyi yapabilir misin? Anında gereğini yaparlar, hiç bu işin şakası yok.



BAŞKANLIK VE SAYETİ BİTİRECEK


Milletle devlet arasındaki bağı güçlendirdikçe, darbecilerin, vesayetçilerin gücü azalıyor. Bundan rahatsız oluyorlar. Türkiye'deki malum medya grubu da aynı şekilde. Onlar da belli yerlerden destek almak suretiyle bu vesayetlerini sürdürmek istiyorlar. Özellikle Batı destekli tabii bir süreç. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi işte bu darbecilerin, vesayetçilerin önlerinin ebediyen kesilişinin, takatlerinin tamamen bitişinin ilanı olacaktır. Bu tarihi değişimle menfaat şebekelerinin iktidarını bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde yıkmış, yeni Türkiye'nin önünü açmış olacağız.



KENDİNE GÜVENSİZLİĞİN TEZAHÜRÜ


Biz uygulanmayan bir şeyi getirmiyoruz, aksine uygulanan ve başarısı ispatlanmış olan bir yönetimi ortaya koyuyoruz. Hiç şüphesiz başkanlık sisteminde de biz diyoruz ki Türkiye'nin kendi şartlarına göre bir başkanlık sistemi istememizi eleştirenlerin bugüne kadar parlamenter sistem konusunda benzer bir beyanlarını duymadık. Bu eleştiriyi, kendine güvensizliğin, son 200 yıllık hastalığımız olan taklitçiliğin, tercümeciliğin bir tezahürü olarak görüyorum. Niye Türk tipi başkanlık sistemi olmasın?



Darbecilere olan aşktan


Hürriyet'in internet sitesindeki habere işaret eden Erdoğan, “Şimdi benim resmimi koyuyor sosyal medyasına. İşte resmin var. Altına da Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye istenen idam cezasını 'Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam' başlığıyla veriyor. Bu tabi kendince bir tehdit. Bu ne demektir. Bunu herkes anladı zaten. Sıra sende demektir” diye konuştu. “Şimdi tüm bunlar bize uyan şeyler değil. Sen hangi başlığı atarsan at, neyi yazarsan yaz o ayrı mesele” diyen Erdoğan, bu meselenin bir cibiliyet ve karakter meselesi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bunlar tabi beyefendileri çok rahatsız ediyor. Şimdi bir yerde yapmış oldukları konuşmalarda 'bizi terörist de yaptılar, bize şunu da söylediler, bunu da söylediler', filan, falan. Sen ne istiyorsun önce bunu söyle. Bunların başkanlık sistemine karşı çıkmaları, demokrasiye olan bağlılıklarından değil, darbecilere olan aşklarındandır. Başka kim karşı çıkıyor başkanlık sistemine?” diye konuştu.



Sırf düşmanlıkları
yüzünden karşılar


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ve Güney Amerika ülkelerinin çoğunda başkanlık sistemi olduğunu belirterek, hiçbirinin de birbirine benzemediğine işaret etti. Erdoğan, “Bizim başkanlık konusundaki ısrarımızın en başta gelen sebebi de istikrar ve güven ortamının sağlanmasına yapacağı güçlü katkıdır. Bizim istikrar ve güvenin ikliminin önemine yaptığımız vurguya itiraz edenler olduğunu görüyoruz. Onlara göre, her şey istikrar değilmiş. Başkanlık sistemine karşı çıkmak adına istikrarı gözden çıkartacak kadar gözlerini karartmıştır. Halbuki Türkiye'nin son 12 yılda sağladığı istikrar ve güven ortamı sayesinde elde ettiği kazanımlar ortada. Bunların gözleri var görmüyorlar. Öyle bir durumda gerçeği göreceksin. Bu açık gerçeğe rağmen sadece ve sadece bize olan, iktidardaki partiye olan düşmanlıkları yüzünden ülkenin kazanımlarını tehlikeye atmaktan kaçınmıyorlar” dedi.



Servisçilere plaka müjdesi




İstanbul'da Türkiye Büyük Esnaf Buluşması'nda konuşan Erdoğan, servis şoförlerine plaka tahdidi (plakaların sınırlandırılması) müjdesi verdi. Salona esnafın astığı pankartları okuyan Erdoğan, “Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik', 'Panik yok direksiyonda reis var. Hayırlı yolculuklar Türkiye'm'. Şimdi bu da enteresan. Aramızda hocalarımız var. Hocam zekayı görüyor musun? Pratik zeka bu işte. Bir pankart daha var. O da çok enteresan. Nedir o? 'Paralel ya da dikey fark etmez. Minibüsçü esnaf ihaneti affetmez' İhanet edenlere gereken cevabı ben minibüs, taksi esnafının da milletçe vereceklerine inanıyorum” dedi.Erdoğan, “Bir pankart daha var 'Verin plakayı bırakalım sigarayı' diyor. Doğru söyleyin sigarayı bırakmaya var mısınız? Bu konuda bu sözü aldıktan sonra ben şimdi büyükşehir belediye başkanıma diyorum ki hadi bakalım bununla ilgili olarak adımı siz atacaksınız. Hayırlısı olsun. Sigarayı da bırakıyoruz ha. Şimdi sigara bırakılacak ya buradan öyle şey kazanacağız ki, evde yengem de rahat edecek. Çünkü onlar pasif içici. Büyükşehir Belediye Başkanımız da tamam dedi, biz de adımı atacağız” diye konuştu.



Oyunu birlikte bozalım





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultanbeyli'de tapu devir törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Sultanbeyli'nin tapu konusunun çözümü konusunda adım atıldığını ve ilk etapta 1 milyon 271 bin metrekarelik tapunun dağıtıma girildiğini bildiren Erdoğan, "İnşallah 7 Haziran seçimleriyle birlikte kalan kısmın da adımlarını inanıyorum ki hükümetimiz atacaktır ve onlar da yine sahiplerine dağıtılacaktır. " ifadesini kullandı. 7 Haziran seçimleri konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:



BÜYÜK BİR OYUN OYNANIYOR


Kardeşlerim, büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunu beraber bozmamız, bozmak için de çok çalışmamız lazım. Özellikle ne olur benim Kürt kardeşlerimi bu oyuna getirmelerine müsaade etmeyin. Biz ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık, inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık.



7 HAZİRAN DERS GÜNÜ


Hakkari Yüksekova'da kurduğumuz modern hastanenin açılış törenine vatandaşlarımız tehdit edildiği için katılamadı. Bunlar mı seviyor benim Kürt kardeşlerimi Allah aşkına. Biz Kürt kardeşime, vatandaşıma değer verdik. Niye? Yaradan'dan ötürü ama bunların böyle bir derdi yok. Soruyorum 6-7-8 Ekim olaylarında 50 tane vatandaşımızı öldürdüler. Sokaklara çağrıyı yapan kimdi? Bu eş başkan denilen kişi değil mi? Bunların barışla, Çözüm Süreci'yle, dinle, diyanetle yakından uzaktan alakası yok. Öyleyse 7 Haziran ders günüdür. Lafa gelince bunlarda demokrasi ve özgürlük. Medya şu anda bunların yanında. beraber hareket ediyorlar ve besliyorlar.



#Siyaset
#Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı
#erdoğan
9 yıl önce