|

'Sezer, 7 yılda bir çivi çakmadı'

Aslen Afyonkarahisarlı olan Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresinin bitmesine hemşehrileri ve akrabaları üzülmedi.

İha
00:00 - 28/08/2007 Salı
Güncelleme: 15:44 - 28/08/2007 Salı
Yeni Şafak
'Sezer, 7 yılda bir çivi çakmadı'
'Sezer, 7 yılda bir çivi çakmadı'

Aslen Afyonkarahisarlı olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresinin bitmesine hemşehrileri ve akrabaları üzülmedi.




Sezer'in bugüne kadar Afyonkarahisar ve Türkiye'ye birşey kazandırmadığını savunan vatandaşlar, hemşehrilerini 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le kıyasladı.




'7 YILDA UMULAN BİRŞEY VERMEDİ'

Sezer'in teyzesinin oğlu Emekli Astsubaylar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ünal Özdoğan da, akrabasına sitemde bulundu. Afyonkarahisarlılar olarak seçildiğinde Sezer'den değişik bir şeyler beklediklerini belirten Özdoğan, "7 yıl boyunca umulan birşey vermedi. Bundan sonraki yaşamı sağlık sıhhat içinde geçsin. Ama Afyonkarahisar'ın ihmal edildiğini düşünüyorum. Afyonkarahisar şehir olarak daha ilerilerde olmalıydı. Bu 7 yıl bize umut ve fırsattı. Şehir olarak değişik hizmetler almasını istedik amaolmadı. Bunun için sitemliyiz" dedi.





'7 YILDA 2 KERE GELDİ'


Afyonkarahisar'da esnaflık yapan Hüseyin Özcan ise Sezer'in Cumhurbaşkanı seçildiği zaman bir Afyonkarahisarlı olarak gurur duyduklarını belirterek, "Afyonkarahisar ve memlekete güzel şeyler yapar dedik. Fakat Sezer umduğumuz gibi çıkmadı. Bir çivi dahi çakmadı. 7 yıl boyunca Afyonkarahisar'a 2 defa geldi. Ama geceleri 'kaçak' geldi. Gül'ü seçtiren Sezer ve Baykal'dır. Bunların muhalefetinden seçildi. Tarafsız davranıyorum, dedi fakat tarafsız değil. Seçildiğinden bu yana taraflı olarak iktidarla itiştikakıştı. Kafasına göre işler yapmaya çalıştı" diye konuştu.



ADI SADECE AKÜ'de YAŞIYOR

Hemşehrilerinin "memlekete hizmet etmediği" gerekçesiyle sitemine maruz kalan Ahmet Necdet Sezer'in adı kentte sadece Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)'nde yaşıyor. 2000 yılında göreve başlayan Sezer'in ismi, kentte sadece bir kampüse ve hastaneye verildi. Afyonkarahisar'da Sezer'in ismini taşıyan AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü ve yine AKÜ'ye ait Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi bulunuyor. Sezer, 7 yıllık görevi süresince memleketi Afyonkarahisar'ı da resmi olarak sadece 2 kez ziyaret etti. Sezer'in, annesi Hatice Sezer'i hayatını kaybetmeden önce gizli gizli defalarca ziyaret ettiği biliniyor.


DEMİREL İLE KIYAS YAPILIYOR

Öte yandan Isparta'nın bugüne kadar yetiştirdiği ender siyasetçilerden biri olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise kentin simgesi olarak nitelendiriliyor. Isparta'da okuldan derneklere, bulvardan sanayi bölgesine kadar birçok yerde Süleyman Demirel'in adı yer alıyor. Afyonkarahisar'da da Demirel'in ismini taşıyan fen lisesi ile spor kompleksi bulunuyor. Isparta'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in isminin verildiği bazı yerler: "Süleyman Demirel Üniversitesi, Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi, Süleyman Demirel Ormanı, Süleyman Demirel Anaokulu, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Gönen İlçesi Süleyman Demirel İlköğretim Okulu, Isparta Valiliği Süleyman Demirel Basın Merkezi, Süleyman Demirel Bulvarı, Atabey İlçesine bağlı İslamköy beldesinde henüz açılışı yapılmayan Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Süleyman Demirel Havalimanı, Eğirdir İlçesi Süleyman Demirel İlköğretim Okulu. "



17 yıl önce