|

Sıcak karşılama

Yeni Şafak
04:00 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:31 - 23/01/2015 Cuma
Diğer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in cenaze töreni için gittiği Riyad’dan, Afrika Boynuzu ülkeleri ziyaretinin ikinci durağı olan Cibuti’ye geçti. Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak “GAP”, TSİ 18.15’te Cibuti’ye indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Cibuti Ambouli Havalimanı’nda, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ve diğer yetkililer çiçeklerle karşıladı. Havaalanında bazı Cibutililer Erdoğan’la hatıra fotoğrafları çektirdi. Erdoğan ve Guelleh, heyetin konaklayacağı otele birlikte gelerek bir süre görüştü.

YARIN DA SOMALİ’DE OLACAK  

Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Cibuti’ye geldi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in cenaze töreni nedeniyle Somali ziyaretini erteleyerek Riyad’a giden Erdoğan’ın, Cibuti’deki temaslarının ardından yarın Somali’ye geçmesi bekleniyor.

FIRST LADY'DEN JEST 

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bilim-Sanayi Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve iş adamlarından oluşan heyet de, Etiyopya’dan Cibuti’ye geldi.  Emine Erdoğan, Cibuti’de konaklayacakları otele, kendisini havalimanında karşılayan Cibuti Cumhurbaşkanı'nın  eşi Kadra Mahamoud Haid ile geldi.
#Cibuti
#Erdoğan
#İsmail Ömer Guelleh
9 yıl önce