|

Silah gündemden çıkana dek

Başbakan Davutoğlu tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan AK Parti'nin seçim beyannamesine önemli eklemeler yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:12 - 22/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Yenisi basılan ve Romanlar, Aleviler ve azınlıklara ilişkin açılımların yeraldığı beyannamede “Silahın tamamen gündemden çıktığı bir noktaya ulaşmak için gereken tüm tedbirleri alacağız” denildi. Yenilenen AK Parti seçim beyannamesinde şu ifadeler yer buldu:


"Çözüm süreci, sadece ülkemizde değil, bölgemizdeki huzur ve barış ortamının da reçetesi haline gelmiştir. Bu yönüyle çözüm süreci, sadece Türkiye'nin demokratikleşmesi ve acıların dinmesi için değil, bölgemiz için de birlik ve kardeşlik modelidir. Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere, tüm ülkemiz için aynı zamanda bir refah sürecidir. Çözüm süreci, milletimizin ve devletimizin ayaklarına pranga vurmak isteyenlerin, maliyet ödetmek isteyenlerin, oyunlarını bozma hamlesidir.”



AYRIMCILIKLARA SON


“AK Parti olarak, 7 Haziran'dan sonra da ülkede birlik ve kardeşliği tesis etmeyi amaçlayan ve dönemsel bir mesele olarak bakmadığımız çözüm sürecini kararlıkla sürdüreceğiz. Demokratik hak ve özgürlüklerin korunmasını yeni anayasa ile güvence altına alacağız. (...) Cemevleri, eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme, üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturma gibi çeşitli konularda Alevi kanaat önderleri ile diyalog içinde demokratik uzlaşı temelinde gerekli adımlar atılacaktır. Başta istihdam, iskan ve eğitim sorunları olmak üzere Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne hız verilerek her türlü ayrımcılık zemini ortadan kaldırılacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan azınlıkların herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmaksızın onurlu bir hayat sürdürebilmeleri için gereken bütün hukuki ve fiili tedbirler alınmaya devam edilecek.”



#Başbakan Davutoğlu
#Çözüm süreci
#seçimler
9 yıl önce