|

Silivri'ye yine aynı benzetme

Çetiner Çetin
00:00 - 12/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 03:50 - 12/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Silivri'ye yine aynı benzetme
Silivri'ye yine aynı benzetme

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hakkında fezleke hazırlanmasına neden olan konuşmayı dün de partisinin grup toplantısında yaparak, Silivri'yi toplama kampına benzetti, yargıçları da siyasi otoritenin emrinde olmakla suçladı.

İkinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın her şeyi kabul ettiğini ancak neden hapiste olduğunu anlayamadığını belirten Kılıçdaroğlu, kendisinin, seçilmiş bir kişi olarak Parlamento'da görevini yapmak istediğini söyledi. 'Ancak ortada ne anayasa ne de hukuk olduğunu' savunan Kılıçdaroğlu, 'Silivri toplama kampının olduğu ülkede demokrasiden, adaletten söz edilemez. Orada yargıçların adalet dağıttığından söz edilemez. Silivri'deki yargıçlar, siyasi otoritenin emrinde olan yargıçlardır. Onlar yargıç değillerdir. Silivri toplama kampı, 21. yüzyılın Türkiye'deki Nazi kampıdır" diyerek, hakkında fezleke hazırlanmasına neden olan konuşmanın benzerini yapmış oldu.

Haberal'ın isteğinin, annesini ölmeden önce son bir kez görmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Bir kanun teklifi getirdiler ama çıkarmadılar. Peki Sayın Haberal'ın annesi anne değil mi? Neden ona izin vermiyorsunuz?' dedi.

12 yıl önce