|

Şişli’yi bile yönetemiyorlar

Başbakan Davutoğlu, “Biz Türkiye’yi idare edebiliriz” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Şişli Belediyesi’ni hatırlattı: “Baktılar ki demokrasi kökleşti, AK Parti döneminde darbe mümkün değil, alışkanlık bu ya, terk edemediler, birbirlerine karşı Şişli'de darbe yapmaya kalkıyorlar. Daha siz Şişli’yi bile idare edemiyorsunuz, bırakın Türkiye’yi...”

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 23:48 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti il kongreleri kapsamında Karadeniz’deydi. Rize ve Trabzon il kongrelerine katılan Davutoğlu, konuşmalarında parti içi kavgalar ve istifa skandalıyla çalkalanan Şişli Belediyesi’ne ilişkin CHP’ye eleştiriler yöneltti. CHP’nin İstanbul’un Şişli ilçesini bile idare etmekten aciz durumda olduğuna dikkat çeken Davutoğlu şunları söyledi:


4 DAKİKA BİLE VERİLMEZ

“Gitsinler kendi evlerini önce düzene koysalar. Hatırlarsanız Kılıçdaroğlu bir şey demişti bundan bir ay önce; ‘biz de Türkiye’yi idare edebiliriz, nasıl büyük şehirleri idare etmişsek geçmişte, biz de idare edebiliriz’. Allah muhafaza bu millet Kılıçdaroğlu’na değil 4 yıl 4 dakika bile bu ülkeyi emanet etmez, vermez. Düşünün, Şişli’de yaşananlardan sonra 4 dakika, bu ülke yönetiminde bulunsalar, birbirlerini tehdit ederler, birbirlerinin koltuklarına göz dikerler, birbirleriyle mücadele etmekten milletin yüzüne bakamazlar. Daha siz Şişli’yi bile idare edemiyorsunuz. Bırakın İstanbul’u, bırakın Türkiye’yi Şişli’yi bile idare edemeyenler nasıl milletin huzuruna çıkarlar?”


BAKTILAR Kİ OLMUYOR...

“CHP Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Mısır darbesini savundu. Dönüp 'darbecisiniz' dediğimde sinir uçlarına dokunmuş bir şekilde ayağa kalktılar. Sanki biz korkacakmışız gibi... 'Biz darbeye karşıyız' diyebildiler mi? '27 Mayıs'a, 28 Şubat'a karşıyız' diyemediler. Sonra baktılar, Türkiye'de demokrasi kökleşti ve artık AK Parti döneminde darbe yapmak mümkün değil, alışkanlık bu ya, terkedemediler, Şişli Belediyesi'nde darbeye kalkıştılar birbirlerine karşı.” 


CHP’Lİ VEKİL İTİRAF ETTİ 

“Bir CHP milletvekili itirafta bulundu ve dedi ki, ‘biz geçmişte bu cemaatle işbirliği yapmaktan dolayı hata ettik’. Aslında bir itirafta bulundu. Son 1,5 yıldır bu topraklarda milli iradeden ümidini kesmiş olan bütün siyasi partiler bir şekilde kirli oyunların içine girdiler, kirli koalisyonlar kurdular. Şimdi 2015 Haziranına doğru giderken bu koalisyonlarını tekrar oluşturma çabası içindeler. CHP, HDP ve diğer çevrelerde acaba yeni bir koalisyon oluşturabilir miyiz? Şimdi Rizeliler size soruyorum hepsi biraraya gelse bir AK Parti eder mi? Hepsi ve arkasındaki paralel çete harekete geçirse, bizi bir saniye daha durdurabilir mi?”


Kampanya açık

İstanbul merkezli ‘paralel yapı’ soruşturmasıyla ilgili olarak Avrupa Birliği’nden gelen açıklamalara tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Pazar günü herkes tatildeyken başka bir konu olsa karar alması haftalarca sürecek olan AB, olayın aslını bilmeden hemen Türkiye’yi kınayan açıklamalar yaptı, çünkü yürütülen kampanya açık. Eğer hukuk devleti varsa bırakın, bu yargı süreci işlesin. Kimse gazetecilik ve yaptığı basın görevi dolayısıyla şu anda soruşturma altında değildir. Ama bir çete, basın üzerinden de örgütlenerek yine emniyet ve yargıdaki araçlarıyla mağdur bir başka topluluk üzerine kumpas kurmuşsa, onların yaptığı yasal faaliyetlerin ötesinde, onları bir terör örgütü gibi gösterip, koydukları bazı silahlarla, el bombalarıyla o masum insanları 17 ay mahkum etmişlerse gereğini yapmak yargının görevidir. Basın mensupları da dahil olmak üzere, toplumda hiç kimse hesap vermez konumda değildir, herkes yaptıklarının hesabını vermek durumundadır."


Pınarhisar’dan çıkan dava arkadaşlığı

Davutoğlu, bir şiir okuduğu için hapse atılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı o dönem Pınarhisar Cezaevi’nde ziyaret ettiğini anımsattı. Davutoğlu, “Allah şahit ki ne o ne de ben yıllar sonra bir büyük emaneti birbirimize tevdi edeceğimizi düşünmemiştik. Ama o hapishanenin görüşme odasından, o emaneti birbirine tevdi eden ve o emaneti taşıma kararlılığını gösteren iki kardeş, iki dava arkadaşı çıktı. Allah’a hamd-ü senalar olsun. Pınarhisar’da o görüşmemizde, dışarıda yazılan şuydu: “Muhtar bile olamaz.” Onların muhtar bile olamaz dediği yiğit adam Cumhurbaşkanı oldu mu? Demek ki milletin kararını manşetler vermiyor, demek ki birileri perde arkasında toplantılar yaparak, kumpaslar yaparak kaderi belirleyemiyor. ‘Kaderin üstünde kader var’ diye inanan bizler kaderimizi Rabbimize, geleceğimizi milletimize emanet ettik. Sayın Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmesinde o dar aklıyla, o küçük hesapla Cumhurbaşkanımızla benim arama kendince bir görüş farkı veya fitne sokmaya çalıştı. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkimiz, dava arkadaşlığımız, siyasetle başlamadı, siyasetle bitmez, ölümle de bitmez. Bu dünya-ahiret kardeşlik davasıdır” ifadelerini kullandı. 


Güneysu’da kabristan ziyareti

Başbakan Davutoğlu, Rize-Güneysu’daki Dumankaya köyünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile kabristanını ziyaret etti. Davutoğlu, Erdoğan’ın aile büyüklerinin mezarları başında dua etti. Ardından köyden ayrılan Başbakan Davutoğlu, ilçe merkezinde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayarak Trabzon’a geçti.

#başbakan
#davutoğlu
#erdoğan
#şişli
#chp
#seçim
9 yıl önce