|

Siyasi ve ekonomik istikrar sürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, "2014 Türkiye için zor bir yıldı ama iyi bitiyor. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar sürüyor. Hamdolsun Türkiye güçlü olarak yoluna devam ediyor" dedi.

Yeni Şafak
17:36 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 15:43 - 28/12/2014 Pazar
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 17 Ağustos Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kırıkkale 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a ve kongreye katılanlara teşekkür etti.


"Yalçın Akdoğan, ona hoş geldin diyorum, o hayrulhaleftir, emanet ettiğimiz işleri en iyi şekilde yürütüyor ve yürütecektir de inşallah" diyen Atalay, soğuk bir pazar günü olmasına rağmen salonun dolduğunu, bu durumun AK Parti'nin birlikteliğinin en güzel görüntüsü olduğunu söyledi.


Bu günleri gösterdiği için Allah'a hamdettiğini belirten Atalay, "Çok güçlü bir Kırıkkaleyiz. Hepimiz birlikte tek kalp gibi atıyoruz ve hamdolsun AK Parti'nin de kalelerinden birisiyiz. 2014 yılı sona eriyor, bugün 2014 yılının son kongrelerini yapıyoruz. Biliyorsunuz AK Parti'nin kongre takvimi devam ediyor, 15 Şubat'ta ana kademe il kongrelerini tamamlayacağız. Mart ayında da kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerini tamamlayacağız. Bugün hem Hatay'da hem Gaziantep'te il kongreleri var. Oraya Başbakanımız bizzat katılıyor. Karaman'a Ulaştırma Bakanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem katılıyor, biz de buradayız, böylece 2014 yılını bitiriyoruz" şeklinde konuştu.


Kongrelerin değerlendirme platformu olduğunu ifade eden Atalay, parti olarak çalışmaları değerlendirdiklerini vurguladı.


Atalay, 2014'ün Türkiye için zor bir yıl olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"İki büyük seçim yaşadık. İki büyük seçimin olması bile bir yılın zor olması için yeter. Bir yandan paralel yapı diye bir olay, onunla mücadele, bir yandan çözüm süreci, oradaki iniş çıkışlar, bir yandan partimiz tarihindeki en büyük değişimi gerçekleştirdi, genel başkanını değiştirdi. Değerli Cumhurbaşkanımızı devletin tepesine gönderdi. Değerli bilim adamı Ahmet Bey'i partimizin başına getirdik. Bu büyük yapı yeni Genel Başkanının çevresinde kenetlendi. 2014 yılında bu kadar değişimi gerçekleştirdik, hiçbir yıpranma, zaaf göstermeden daha güçlü şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bunlar çok önemli. 2014, Türkiye için zor bir yıldı ama iyi bitiyor. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar sürüyor. Hamdolsun Türkiye güçlü olarak yoluna devam ediyor. 2015 bütçemizi kabul ettik, ekonomik istikrarımız her gün iyileşerek 2015'e devrediyor.


"İyi bir 2015 bekliyoruz"

Beşir Atalay, 2015'e bakıldığında daha iyi bir Türkiye gördüklerini, bütçe açığı yüzde 1'lerin altına düşürülmüş bir halde 2015'e girildiğini söyledi.


Türkiye'nin ekonomisinde gelecek yıl için hiçbir kriz ve olumsuzluk görünmediğini ve siyasi istikrarın süreceğini ifade eden Atalay, "7 Haziran'da büyük bir seçim yaşayacağız. Şu anki kamuoyu yoklamaları, milletin değerlendirmelerine göre aynı yüzde 50 bandında devam ediyoruz. Milletimiz bu siyasi istikrarın bozulmasını istemiyor, ekonomik ve siyasi istikrar aynen devam edecek. Büyük projelerimiz 2015'te de devam edecek. İyi bir 2015 bekliyoruz, hiçbir sorun beklemiyoruz. Seçime yönelik çalışmalarımıza başladık, Genel Merkez'de benim koordinasyonumda 12 kişilik ekip kurduk, harıl harıl çalışıyoruz. Çok iyi bir kampanya gelecek, yeni müzikleriyle, billboardlarıyla adeta bayram havasında bir şölen yaşayacağız" şeklinde konuştu.


Bütün teşkilatların yenilendiğini, taze bir enerjiyle sahaya çıkacaklarını belirten Atalay, Türkiye'nin her yerinde müthiş bir kampanya yürüteceklerini söyledi.


"Türkiye, ekonomide bütçesini 4 misli büyüttü"

AK Parti'yi herkesin tam özümseyerek iyi anlaması gerektiğini dile getiren Atalay, "13 yıllık iktidarı Allah kolay kolay başka partiye nasip etmedi, uluslararası alanda bile. 13'üncü bütçemizi yaptık. Her seçimde milletimiz bize daha fazla oy verdi. Milletimiz de yapılanların kıymetini biliyor. Türkiye, ekonomide bütçesini 4 misli büyüttü. 2012'ye göre kişi başı milli gelir büyüdü, hayat standardı arttı, daha önemlisi artık insanımıza, iş adamımıza güven geldi. Kafalardaki prangaları kırmak daha önemlidir. Öz güven dediğim bu. 'Biz de yaparız' inancı geldi. Bu insanlara öz güveni AK Parti kazandırdı. Bugün hamdolsun ekonomide dünyanın en iyi kalkınan, riskleri olmayan, finansal disiplini en iyi yürüten, en fazla büyüyen ülkelerinden birisiyiz. Bu, AK Parti'yle oldu" diye konuştu.


Atalay, 12 yılda devlet insan ilişkisinin çok değiştiğini belirterek, şunları söyledi:


"Hep 'insan devlet için der, herkes devlet için feda olunur' deniliyordu. AK Parti bu söylemi değiştirdi. Daha kurulurken, iktidar olmadan önce, hayır, devlet insan içindir, insanı özgürce mutlu şekilde yaşatacaksa o devlet güçlü devlettir. Artık öz vatanımızda garip ve parya (Herkes tarafından hor görülen ve aşağılanan kimse) da değiliz. Öz vatanımızda ülkeyi yönetiyoruz. O zaman tarihimize sahip çıkılamıyordu. Tarihiyle düşman bir elit yetişmişti. Devleti onlar yönetiyordu, milli değerine, medeniyetine sahip çıkamıyordu insanlar. Bugün AK Parti'nin ruhu bizim medeniyet ruhumuzdur. Devleti, medeniyet değerlerinden ruh alan bir parti yönetiyor. AK Parti, milleti ruh kökünden yakalamış, milletin desteğini almış, emin adımlarla yolunda yürüyen, çalışmalarını sürdüren, geleceğe emin adımlarla giden bir parti. AK Parti'yi öyle görmek lazım. Eskiden devlet, tarihinden, değerlerinden korkuyordu hatta tarihine düşmandı adeta. O kadroları bugün de görüyoruz ama muhalefette cılız sesler. Bir Osmanlıca tartışması çıktı, yine onların eski Türkiye'de durdukları yerde durduğunu gördük ama artık millet onlara izin vermeyecek. Türkiye değişti, geriye dönüş yok. Farklı bir Türkiye var. AK Parti'nin oluşturduğu farklı bir Türkiye var."

#ak parti
#ak parti sözcüsü
#beşir atalay
9 yıl önce