|

Sorunlarımızı birlikte çözeriz

Cihan
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 17:12 - 15/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Sorunlarımızı birlikte çözeriz
Sorunlarımızı birlikte çözeriz

İzmir Mardinliler Federasyonu'nu ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemli bir işlevi olduğunu ifade eden Denizli, 'Sorunları ancak ortak hareket edersek çözebiliriz.' dedi. Denizli, STK'lerin projeler geliştirmesi ve uygulanması için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

'ORTAK BİR HAYALİN PARÇASIYIZ'

AK Parti Milletvekili Denizli, İzmir Mardinliler Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyon Başkanı Mehmet Şakin Irmak, yönetim kurulu üyeleri ve federasyon çatısı altındaki dernek yöneticileriyle görüşmesinde önemli açıklamalarda bulunan Denizli, şunları kaydetti: 'Mardinli hemşehri derneklerinin bir çatı altında toplanması, ruhta birlik olgusu açısından son derece önemlidir. Mardin'i iyi biliyorum, çok da seviyorum. Mardin insanının ne kadar sıcakkanlı ve toleranslı olduğuna da defalarca şahit oldum. Bölgede yaşanan olumsuzlukları hep beraber bertaraf edebiliriz. Beraber olmak için, Türkiye'yi her alanda büyütmek için çok sebebimiz var. İster Mardin'de yaşıyor olsunlar, ister İzmir'de yaşasınlar biz Mardinlilerle ortak bir hayalin, güçlü bir Türkiye hayalinin parçasıyız. Son yıllarda bölgede yaşananlar, bu gerçeği değiştiremez. Bu ülkenin yurttaşlarının birbiriyle kavga etmesi için tezgâh kuranlara inat birarada, barış ve huzur içinde yaşayacağımızı göstereceğiz. Tarihe baktığımızda bu topraklarda barış dönemlerinin, çatışmayla geçen yıllara göre çok daha uzun olduğunu ve kardeşliği bozamadığını görüyoruz. Sorunlarımızı birlikte hareket ederek ve ortak akılla çözeceğiz. İzmir'de yaşayan Mardinli kardeşlerimize de büyük sorumluluk düştüğüne inanıyorum. Sizlerin İzmir'den yükselecek sesleri, sorunların çözümünde büyük bir güç olacaktır.'

'SÜREKLİ PROJE ÜRETİN VE TALEPTE BULUNUN'

STK'lerin temel amacının, ülkeyi ve şehri yönetenlerin doğru kararlar almasına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden İlknur Denizli, projeler üretilmesini isteyerek, 'Mardin'de doğdunuz ancak İzmir'de yaşıyorsunuz. Doğduğunuz şehrin gönlünüzdeki yeri elbette başkadır ancak doyduğumuz şehre de sahip çıkmalıyız." diye konuştu. Karar alma süreçlerine katılmayı ve düşünceleri yüksek sesle dile getirmeyi öneren Milletvekili Denizli, 'Sürekli proje üretin ve talepte bulunun. Kısa sürede sonuç alamasanız da asla vazgeçmeyin. Sizden gelen öneriler kıymetlidir, çünkü şehirde yaşayan, sorunları gören, onlardan etkilenen sizlersiniz. Yerel dinamiklerin, yönetime yansıması için yerel yönetim seçimlerinde temsil edilmesinin önemine inanıyorum. Gücünüzü birleştirin ve şehrimiz adına, ülkemiz adına olumlu katkıda bulunmak için kullanın. Biz bu konuda hassasiyetinizi paylaşıyoruz. İzmir daha yaşanılacak bir kent olacaksa bunu, bu kentte yaşayanlarla kader birliği tesis ederek başarabiliriz. Mardinli kardeşlerim, bu kader birliğinin ayrılmaz parçasıdır.' dedi.

Federasyon Başkanı Irmak da meselelere ideolojik bakmadıklarını, ülkenin birlik ve beraberlik içinde kalkınması için katkıda bulunduklarını söyledi. Irmak, 'Yönetim kadrolarının, bizim sesimize kulak vermesini istiyoruz. Şehrin yönetimine katılmak için aktif olmaya ve hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak için proje üretmeye hazırız.' şeklinde konuştu.

11 yıl önce