|

Sosyal hizmet çalışanlarına kadro müjdesi

Cihan
00:00 - 11/04/2010 Pazar
Güncelleme: 11:07 - 11/04/2010 Pazar
Yeni Şafak
Sosyal hizmet çalışanlarına kadro müjdesi
Sosyal hizmet çalışanlarına kadro müjdesi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'nda çalışan, tüm memur, ambar memuru, santral memuru, daktilograf gibi kadrolardaki personelin veri hazırlama ve kontrol işletmenliği kadrosuna geçişi ile ilgili iptal-ihdas çalışması tamamlandı.


Sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen ile SHÇEK yetkilileri arasındaki idari kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kurum veri hazırlama ve kontrol işletmenliği kadrosu verileceği belirtildi. Bu kadroya geçenlerin maaş ve özlük haklarının Bakanlar Kurulu kararının çıkmasından sonra avantajlı hale geleceği dile getirildi.


İdari kurul toplantısından 2010 yılında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılması, kurum çalışanlarının çocuklarının kreş hakkından indirimli yararlanması için mevzuat çalışması yapılması, banka promosyonlarının tek seferde ve eşit olarak ödenmesi gibi kararlar da çıktı.


SHÇEK Kurum İdari Kurul toplantısının sonuçlarını değerlendiren Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, sosyal hizmet çalışanlarının temel sorunlarının çözümü noktasında verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini kaydetti.


Sosyologların teknik hizmetler sınıfına geçişi ile ilgili sürecin Bakanlar Kurulu kararı ile tamamlanmış olacağını belirten Kaçar, "SHÇEK'te diğer kurumlardan geçici olarak görevlendirilen personelin talepleri halinde kuruma kadrolarıyla geçişi sağlanmıştır. 'Veri hazırlama' kadrosu bekleyen kurum çalışanlarının maaş ve özlük haklarında artış sağlayacak bu imkana kavuşmaları için kurum içi hazırlıklar tamamlanmış, Bakanlar Kurulu kararı beklenmektedir. Kurumun meslek elemanı ihtiyacının hizmet alımı yoluyla karşılanmasının sona ermesi ve kadrolu personel alınması talebimiz Maliye Bakanlığı'nın onayına sunulmuştur. Kısaca, kurum çalışanlarının uzun yıllar çözüm beklediği sorunlardan önemli bir bölümü çözüme kavuşturulmuştur." diye konuştu.

14 yıl önce