|

"Şükürler olsun istikrarımız var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Ezidi'siyle, Şii'siyle, Kürt'üyle, Türkmen'iyle, Suriyeli vatandaşlarımızla herkes bu barış adasına akın ediyor. Allah'a çok şükür, ekonomik istikrarımız var. Şükürler olsun ki siyasi istikrarımız var" dedi.

Aa
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 21:24 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
"Şükürler olsun istikrarımız var"
"Şükürler olsun istikrarımız var"

Soylu, AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatınca Eyüp Kültür Merkezi karşısındaki alanda cumhurbaşkanı seçiminde sandık yönetim kurullarında görev yapanlara yönelik düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, 200-300 yıl sonra gelecekten bugüne bakanların AK Parti teşkilatlarını "tarih yapıcı" olarak nitelendireceğini söyledi.

Irak ve Suriye sınırındaki gelişmelere değinen Soylu, son 2 günde yaşanan olayların Türkiye'nin neyi ifade ettiğinin en önemli delili olduğunu aktardı.

Soylu, insanların can havliyle sınıra geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Çocuklarıyla geliyorlar. Bir annenin, çocuğunu dünyaya getirme halini, bir babanın onu büyütme halini, bir ninenin onu kucağında sallama halini gözlerimizin önüne getirdiğimizde, insanın ve canın kıymetinin ne olduğunu, sevginin, ilginin, şefkatin, birliğin, aile müktesebatının ne olduğunu hep birlikte anlayabiliyoruz. Kimliği ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, mezhebi ne olursa olsun, anlayışı ne olursa olsun bilmenizi isterim ki bugün bütün dünya, bu güzel topraklar ve bu güzel coğrafya için, sizlerin sayesinde, sandıkta duruyorsunuz ya sabahın saat 7'sinden akşamın 6'sına kadar duruyorsunuz ya, o sandıktaki her oyu, atılan her reyi, bu ülkenin gelecek kilometre taşı olarak bir bir gözlerinizle bakıyor, 'Acaba yeni Türkiye'ye bizi ulaştırmak için bu milletimiz bize ne kadar destek verdi?' diye bir taraftan kayıt altına alıyorsunuz ya, işte o, bugün, Şanlıurfa'nın Suruç'undan, 'Ne olursunuz büyük Türkiye bizi kurtarın' diye feryat edenlere bir can kurtarma simidi olarak dönmüştür. Bunu bilmenizi istiyorum."

Türkiye'nin 60 binden fazla insana kucak açtığını kaydeden Soylu, "Ezidi'siyle, Şii'siyle, Kürt'üyle, Türkmen'iyle, Suriyeli vatandaşlarımızla herkes bu barış adasına akın ediyor. Allah'a çok şükür ekonomik istikrarımız var. Şükürler olsun ki siyasi istikrarımız var. Şükürler olsun ki birlik ve beraberliğimiz var. Şükürler olsun ki bu ülkemizin güzel incisi demokrasimiz var. Şükürler olsun ki birbirimizi anlayan, dinleyen, birbirimizi hisseden, birbirimize kardeşlik duygularını ortaya koyan bir anlayışımız var. Bir tarafta elini mağdur ve mazluma uzatan bir Türkiye ama diğer taraftan da ayakları üzerinde güçlü duran, kudretli, kuvvetli, sabırlı, vakar halinde ama bir o kadar da kararlı bir Türkiye" diye konuştu.

Türkiye'nin rehin tutulan Musul Konsolosluğu personelinden gelen haberle sevince boğulduğuna işaret eden Soylu, "Bir tek kişinin kılına bile zarar gelmeden, bir tek evladımızın burnu kanamadan bu ülkenin ne kadar güçlü bir ülke olduğu, ne kadar kudretli bir ülke olduğu ve etrafındaki coğrafyayla birlikte bütün dünyada ne kadar ihtiyaca ait bir ülke olduğu bir kez daha ortaya çıktı ve görüldü. Başta kıymetli Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, istihbarat teşkilatımızın yöneticilerine ve bu olayda katkı koyan bütün taraflara, 77 milyon adına onurumuzu, ayyıldızlı bayrağımızı, kuvvetli ve kudretli bir Türkiye halini bir kere daha hissettirdikleri için minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yapacak çok işimiz var"

Soylu, Gezi Parkı odaklı olaylarla başlayarak Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarına darbe vurulmak istendiğini ancak AK Parti teşkilatlarının dik duruşlarıyla bu girişimlerin sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

Cumhuriyetin "tam bağımsızlık" ve "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkeleri üzerine kurulduğunu söyleyen Soylu, "Allah'a binlerce defa, şu güzel beldede, mübarek beldede dua ediyorum ki, ellerimizi semaya açıp dua ediyoruz ki, bu beldede 91 yıllık cumhuriyet tarihinde AK Parti iktidarında ilk kez, bu iki ilkeye, 'tam bağımsızlığa' da 'egemenlik kayıtsız şartsız millettindir' lafzına da bu millet bu kadar yaklaşmıştır, demokrasiyle yaklaşmıştır, reyle yaklaşmıştır, şiddetle değil, terörle değil, baskıyla değil, zulümle değil. Demokrasiyle ve oyla yaklaşmıştır. Yapacak çok işimiz var. Yapacak çok şeyimiz var. Onlar ne söylerse söylesin. Onlar nasıl eski Türkiye'nin o eskimiş ve pörsümüş kodlarına saplanırlarsa saplansınlar, kıskanırlarsa kıskansınlar, hasetlenirlerse hasetlensinler biz dünyanın ilk 10 büyük devletinde birisi olacağız. Kendi arabamızı, kendi uçağımızı yapacağız, kendi istihbarat uydumuzu da yapacağız, 500 milyar ihracata da ulaşacağız ve dünyanın her yerinde güçlü, kudretli Türkiye'yi yeni Türkiye'yi bütün dünyayla paylaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Soylu, 2015 Haziran ayında genel seçimlerin yapılacağını, bu seçimlerin anayasayı değiştirme fırsatı sunacağını belirterek, bunun için çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

AK Parti teşkilatlarının cumhurbaşkanı seçimiyle bir devrimi gerçekleştirdiğini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"İlk kez bu ülkede halkın, kendi oyuyla devletin en tepesine, 'Siz buraya oturamazsınız' diyenlere, 'Sizi biz istediğimiz kurallarla, istediğimiz kadar demokrasiyle yönetiriz' diyenlere reyle, sandıkla ve oyla cevap verdik. Bilmenizi istiyorum, biz sadece kıymetli cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'ne taşımadık. Sadece 10 Ağustos günü bu ülkede, bu büyük değişim ve dönüşümü gerçekleştiren, 'Ben sadece milletin ve sadece Allah'ın önünde eğilirim' diyen Recep Tayyip Erdoğan Bey'i Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne taşımadık. Biz büyük bir geçmişi ve büyük bir müktesebatı Çankaya Köşkü'ne taşıdık. Biz 1071 yılında, bu topraklara Anadolu topraklarına giren Sultan Alpaslan'ı Çankaya Köşkü'ne taşıdık, Ertuğrul Gazi'yi, Osman Gazi'yi, biz bu toprakların banisi Fatih Sultan Mehmet Han'ı Çankaya Köşkü'ne taşıdık. Biz Kanuni Sultan Süleyman'ı, biz yiğithanımız padişahımız Abdülhamit Han'ı, Abdülmecit'i Çankaya Köşkü'ne taşıdık. Biz Gazi Mustafa Kemal Paşa'yı Çankaya Köşkü'ne taşıdık. Bilmenizi istiyorum, merhum Başvekilimiz Adnan Menderes'i Çankaya Köşkü'ne taşıdık. Turgut Özal'ı, rahmetli Erbakan'ı Çankaya Köşkü'ne taşıdık. Biz ne yaptığımız biliyoruz. Hangi adımları attığımızı biliyoruz onun için sizin yaptığınızın neyi ifade ettiğinizi biliyoruz. Her bir oyun gelecek adına, kuvvetli Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, müreffeh Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi oluşturduğunu biliyoruz."

Konuşmaların ardından, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı Başkanı Süleyman Aykaç, cumhurbaşkanı seçiminde görev alan mahalle başkanlarına plaket verdi.

10 yıl önce