|

Sülün Osman beyannamesi

CHP’nin dudak uçuklatıcı vaatleri ile ‘bütçe şaşkınlığı’nın yanı sıra, tarihte var olan projeleri satmasıyla bilinen ‘Sülün Osman’ gibi hükümetin mevcut uygulamalarını da vaat olarak vatandaşlara sattığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:56 - 22/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

2015 seçimleri yaklaşırken muhalefet partilerinin vatandaşlara 'iktidardan daha fazlasını vereceğim' telaşı içerisinde hükümetin birçoğu yıllardır süren uygulamalarını da 'ben getireceğim' aldatmacası içerisinde olduğu görüldü. Bu kapsamda ana muhalefet partisi CHP'nin dudak uçuklatan vaatleri 'bütçe şaşkınlığı'nı ortaya koyarken, vaatleri arasında tarihte var olan projeleri satmasıyla bilinen 'Sülün Osman' gibi hareket ettiği de görüldü. CHP, hükümetin mevcut uygulamalarını da vaat olarak vatandaşlara satmaya başladı.



KIZ-ERKEK AYRIMI YAPILMIYOR


Bu kapsamda CHP'nin 'kız çocuklarının okula gönderilmesi şartına bağlayarak kızların okullaşma oranlarını yükseltme vaadi' incelendiğinde, AK Parti Hükümetleri eğitim amaçlı şartlı nakit transferlerini, kız-erkek öğrenci ayrımı yapılmadan uyguluyor.



OSB'LERDEKİ OKULLAŞMA


CHP'nin Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve sanayi sitelerinde yatılı ve burslu meslek okulları ile ilgili vaadini de 2012 yılından beri hükümet uyguluyor. Mesleki eğitimin geliştirilmesi adına sanayicilerle birlikte organize edilen bu önemli proje ile bugün OSB'lerde açılan okullarda okuyan öğrencilere 4 bin 500-5 bin 500 TL arasında eğitim ve öğretim desteği veriliyor. 2014-15 eğitim-öğretim döneminde toplam 10 bin 385 öğrenci destekleniyor.



İNTERNET 2 YILDIR ÜCRETSİZ


CHP'nin öğrenci yurtlarında ücretsiz geniş bant internet erişimi ile ilgili vaadi de 2 yıldır uygulanıyor. Genç seçmen olan üniversite öğrencilerine yönelik oy avcılığı adına olan yurtlarda ücretsiz internet erişimi, 2013 yılından beri tüm devlet yurtlarında bulunuyor.


Engellilerin rehabilitasyon, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetleri konusundaki vaade bakıldığında da 2006 yılından beri engellilere rehabilitasyon ve eğitim hizmeti veriliyor. Başbakan Davutoğlu, 8 Ocak 2015 tarihinde 4 bin aileye sosyal destek uzmanı alınacağını kamuoyu ile paylaşmıştı.


CHP'nin ar-ge harcamalarının GSYH içindeki payının AB standardı seviyesi olan yüzde 3'lere çıkarılacağı yönündeki vaadinin de hükümetin 2023 vizyonundan aldığı görüldü.


#chp vaadleri
#sülün osman
#Organize Sanayi Bölgeleri
9 yıl önce