|

Süper olur

Malatya'da STK temsilcileriyle buluşan ve çeşitli etkinliklere katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kürt meselesinde çok önemli mesafelerin alındığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:36 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Akdoğan, “Kafamızı kuma gömemeyiz. İnsanlarımız hayatı kaybediyor. Her konuda çözümden yana adım attık” diyerek, CHP ve HDP'ye yüklendi. Akdoğan, “Bunlar aslında ruh ikizi, yani aynı zihniyet. CHP zihniyetini Güneydoğu'da HDP ambalajıyla Kürtlere satmaya çalışıyorlar. Bu anlayış ne kadar Türkiye toplumunun gerçekleriyle bağdaşıyor?” dedi.



SÜRECİN SAHİBİ AK PARTİ


HDP'li bazı vekillerin seçim barajına ilişkin açıklamalarına da değinen Akdoğan, “Şimdi birileri diyor ki barajın altında kalırsak şöyle olur, böyle olur. Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur. Çünkü AK Parti, bu süreci başlattı. Bunların Meclis'te bir tane vekilleri mi vardı? Bu süreci Tayyip Erdoğan, AK Parti başlattı. Bu yüzden bu sürecin sahibi AK Parti'dir, inşallah sonuca da ulaştıracağız” diye konuştu.



VAMPİR SİYASETİ


Akdoğan, “Bunlar, siyasetin üfürükçüleri. Din dersini, imam hatiplerin orta bölümünü kapatmakta anlaşıyorlar. Bunların bir siyaseti, projesi yok. Biz, her yerde varız ama onlar yok. Diğerleri zaten vampir siyaseti yapıyor. Bunlar gece başka, gündüz başka” dedi.


#Yalçın Akdoğan
#çözüm süreci
#seçimler
9 yıl önce