|

Tabutluğu hatırladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:16 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Arena Spor Salonu'nda partisinin seçim beyannamesi tanıtım toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun, İsmet İnönü dönemi tek parti CHP'sinin geçmişte vatandaşlara zulümlerini anlatırken birçok kez değindiği 'tabutluklar' meselesini hatırlayan Bahçeli, MHP beyannamesinin 3 Mayıs'ta açıklanma nedeninin ise Türkçülük Bayramı olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Bugün boşuna seçilmemiştir. Tam 71 yıl önce 3 Mayıs 1944'te Türk milliyetçileri geçtiğimiz yüz yıla damga vurmuşlardır. Savcı Kazım Aloç ve emir aldığı çevreler, akıllara durgunluk veren yöntemlerle Türklüğün gururunu, milliyetçileri susturmakla uğraşmışlardır” dedi.


İktidar oldukları takdirde çözüm sürecini kesin olarak bitireceklerini dile getiren Bahçeli, “Güvenlik güçlerimizi, kışlada karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz” açıklaması yaptı. Bahçeli ayrıca Kılıçdaroğlu'nun “Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz” ifadelerine paralel mesajlar verdi. Sığınmacılara 5,5 milyar dolar harcanmasını eleştiren Bahçeli, paraların çar-çur edildiğini savundu.



MHP açık artırmayı pas geçti


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Muhalefet partilerinin seçim vaatlerinde adeta açık artırmaya çevirdiği 'asgari ücret' konusunda MHP, daha önce ifade edilen rakamları geçmeyi benimsemedi. Beyannamede, halen yaklaşık olarak brüt 1200, net olarak ise 950 lira olan asgari ücrette verginin kaldırılacağı belirtildi ve ücretin 1250 lira net rakama çekileceği kaydedildi. İktidar olmaları durumunda CHP asgari ücreti 1500 liraya, HDP 1800 liraya, BTP ise 5000 liraya yükselteceğini vaat etmişti. MHP ayrıca çiftçiye verilenl mazotun üzerindeki tüm vergilerin kaldırılacağını, litresinin ise 1 lira 75 kuruştan satılacağını duyurdu. 256 sayfadan oluşan beyannamede ülke milli gelirinin 2019'da 1,1 trilyon dolara, kişi başına milli gelirin ise 13,3 bin dolara çıkarmanın hedeflendiği anlatıldı.


#MHP
#Devlet Bahçeli
#CHP
9 yıl önce
default-profile-img