|

Tanal'dan Gökçek için suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, "otopark yönetmeliğine aykırı davrandığı, mahkeme kararlarını uygulamadığı ve görevini kötüye kullandığı" iddialarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
13:55 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:57 - 25/03/2015 Çarşamba
AA

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, suç duyurusunda bulundu.



Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Tanal, Gökçek hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.



Tanal, ardından adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'nın tüm cadde ve sokaklarının ihaleyle otopark olarak kullanıldığını iddia etti. Tanal, milletvekilliğinin ilk dönemlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında, cadde ve sokakların otopark olarak kullanımının iptali için dava açtığını söyledi.



Mahmut Tanal, davaya bakan Ankara 17. İdare Mahkemesinin, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılmasının iptali yönündeki talebini kabul ettiğini anlatarak, şunları söyledi:



"Mahkeme, Ankara'nın tüm cadde ve sokaklarının ücretli otopark olarak kullanılmasını iptal etmiştir ve bu karar kesinleşmiştir. Anayasamızın 138. maddesi uyarınca mahkeme kararları; kurum, kuruluş, kişiler, yürütme ve yasamayı bağlar hükmündedir. Ancak Melih Gökçek bu mahkeme kararını yerine getirmediği için cezalandırılmasını talep ediyorum. Ankara'daki tüm cadde ve sokakların ücretli otopark olarak kullanılmaması lazım. Mahkeme kararı var. Tüm vatandaşlarımız Gökçek'e karşı ödedikleri otopark paralarının tamamını iade alabilirler. Tüm vatandaşlarımız Gökçek'i bu mahkeme kararını yerine getirmediği ve sebepsiz olarak otopark ücreti aldığı için şikayet edebilirler.''



Tanal, savcılığa sunduğu dilekçede Gökçek'in, "otopark yönetmeliğine aykırı davrandığını, mahkeme kararlarını uygulamadığını ve görevi kötüye kullandığını öne sürerek cezalandırılmasını talep etti.

#Melih Gökçek
#Mahmut Tanal
#Suç duyurusu
9 yıl önce