|

Tanrıkulu'ndan adalet sistemine eleştiri

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 13:54 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Tanrıkulu'ndan adalet sistemine eleştiri
Tanrıkulu'ndan adalet sistemine eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti'nin avukat duruşmada olmasa da sanık hakkında karar verilebilmesine yönelik bir çalışma içinde olduğunu savunarak, bunu'adaleti yok edecek bir hata' olarak nitelendirdi.

Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, savunma hakkının insanlığın ortak kazanımı olduğunu bildirerek, bu hakkın dokunulmazlığına herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirtti. 

Tanrıkulu, şunları kaydetti:

'AKP'nin Ceza Muhakemesi Yasası'nın 188. maddesine eklenecek tümceyle avukat duruşmada olmasa da sanık hakkında karar verebilmesine yönelik çalışması kabul edilemez ve adaleti yok edecek bir büyük hatadır. Türkiye birçok darbe gördü ama hiçbir darbe sürecinde avukatlar yargılama sürecinin dışında tutulmadı.' 

AK Parti'nin yargının üç sac ayağından biri olan savunma kurumunun temsilcisi avukatları yargılamanın 'dışına' çıkarmaya hazırlandığını savunan Tanrıkulu, 'Bu yaklaşımı savunma hakkı bakımından kabul etmek mümkün değildir. Yargılamada son söz savunmanındır. Savunma temsilcisi olan avukatları yok sayan anlayışın hükmü halkın hükmü olmayacaktır' ifadesini kullandı.

12 yıl önce
default-profile-img