|

Tarhan, AK Parti'yi iktidardan düşürdü!

CHP’den istifa ederek Anaparti’yi kuran Emine Ülker Tarhan, CHP’ye yakınlığı ile bilenen SONAR'ın anketine göre bugün seçim olsa yüzde 8.04 oy alıyor. Şirkete göre Anaparti barajı aşarsa AK Parti iktidar olamıyor ve Emine Ülker Tarhan'ın içinden koptuğu CHP de hiç oy kaybetmiyor.

Ersin Çelik
15:55 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 16:56 - 28/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Emine Ülker Tarhan
Emine Ülker Tarhan
CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan’ın kurduğu Anadolu Partisi'nin (Anaparti) SONAR’ın anketine göre bugün seçim olsa yüzde 8,04 oy alması bekleniyor.


CHP'yi bölmüyor İP'e dokunmuyor


CHP’ye yakınlığı ile bilinen Hakan Bayrakçı’nın şirteki SONAR’ın verilerine göre Anaparti’nin oylarının kaynağı ise Tarhan'ın istifa ettiği CHP değil de AK Parti. Ankete göre; AK Parti yüzde 37.17, CHP yüzde 27.13, MHP yüzde 17.13, Anaparti yüzde 8.04, HDP-BDP yüzde 6.69 ve İP yüzde 2.34 oranların oy alacak. Bu sonuçlara bakılırsa Emine Ülker Tarhan parti kurarak içinden koptuğu CHP’yi bölmediği gibi çizgi olarak yakın olduğu İşçi Partisi’ne de zarar vermiyor. Anaparti oylarını AK Parti’den almış görünse de SONAR analizinde, “Anaparti sandığa küskün seçmeni aktivite etti” yorumu yapıldı.



AK Parti'siz senaryo da hazır


CHP’ye yakınlığı ile anılan şirketin analizinde seçim sonrası olası senaryo da oluşturulmuş durumda. CHP, MHP ve barajı aşması halinde Anaparti üçlüsü koalisyon hükümeti kurabiliyorlar. AK Parti ise en fazla 276 milletvekili çıkarabileceği için tek başına iktidar olamıyor.


SONAR’ın 2015 senaryosu şöyle: “2015 yılında yapılacak genel seçimlerde bu veya buna benzer bir sonuç ortaya çıktığında AKP’nin tek başına iktidar sayısı olan 276 milletvekili sayısına ulaşamadığı bir tablo ortaya çıkacak. Tarhan’ın Anadolu Partisi’nin barajı geçmesi halinde ise CHP, MHP ve Anadolu Partisi’nin çıkaracağı toplam milletvekili sayısı 300’e yaklaşması ve üçlü bir koalisyon hükümetinin kurulabileceği belirtildi.”
#Sonar anketi
#Emine Ülker Tarhan
#Anaparti
#Hakan Bayrakçı
9 yıl önce