|

Taşları yerine oturtamadık

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM''nin çok kanun çıkarmasının nedeninin ''taşların yerine oturmaması''ndan kaynaklandığını söyledi. Çiçek, ''Kuvvetlerin birbirlerinin görev alanlarına müdahaleleri yasama faaliyetine de olumsuz yönde etki etmektedir'' dedi.

İlhan Toprak
00:00 - 30/09/2014 mardi
Güncelleme: 23:24 - 29/09/2014 lundi
Yeni Şafak
Taşları yerine oturtamadık
Taşları yerine oturtamadık

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, içtüzük ihtiyacının çok açık ortada olduğunu belirterek, ''Bu dönem olmayacaksa bile hiç olmazsa 25. Dönem''e güzel bir miras bırakmış olalım. Bunu, Meclis''in itibarı açısından çok önemsiyorum'' dedi.

YASAMAYI ETKİLİYOR

Çiçek, TBMM''nin 24. Dönem 4. Yasama Yılı''nı değerlendirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. "TBMM''nin neden bu kadar çok kanun çıkardığı'' sorusuna Çiçek, ''Taşların yerine oturmamasından kaynaklı'' dedi. Çiçek, ''Demokraside 3 tane erk var; yasama, yürütme, yargı. Kuvvetlerin birbirlerinin görev alanlarına müdahaleleri ve aralarındaki tartışmalar, ister istemez yasama faaliyetine de olumsuz yönde etki etmektedir'' şeklinde konuştu. Çiçek, yargının hukuksal denetim yapmak yerine yerindelik denetimi yaptığını vurgulayarak, ''Özellikle yürütme ile yargı arasındaki sıkıntılar geçmişte, yargının hukuksal denetim yapmak yerine, yerinden denetim yapmak gibi bir yola sapmış olmasının sonucu olarak, yürütme organı da bir çok hususu ikincil mevzuatla düzenlemek yerine, özellikle idari yargı açısından, kanun çıkararak soruna çözüm bulmaya çalışmaktadır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Çiçek'e iadeyi ziyarette bulundu. Çiçek Erdoğan'ı makam aracının kapısında karşıladı.

il y a 10 ans