|

Temas Grubu Beştepe’de

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 22:26 - 26/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in başkanlığını yürüttüğü “Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu” Ankara’da toplandı. 

Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu, Ankara’da gerçekleştirdiği toplantıda mezhep ihtilafları konusu üzerinde durdu. Çalışmalarını barış inisiyatifi prensibiyle gerçekleştirecek temas grubu, öncelikli olarak İslam bilginleri, dini kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla da temas halinde çalışmalarını yürütecek. Şii-Sünni ihtilafının olduğu her yerde kardeşlik ahlakı ve barış için çalışmalar yapacak Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu, İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri de masaya yatırdı.

İYİ NİYET MEKTUBU SUNULDU

Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu, dün iyi niyet mektubunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelen heyet, çalışmaları hakkında bilgi verdi. İyi niyet mektubu tüm İslam Ülkeleri devlet başkanlarıyla birlikte İslam Dünyasının önde gelen bilginlerine ve dini kurumlarına da gönderilecek.

10 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Görmez’in başkanlığını yürüttüğü Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu şu isimlerden oluşuyor: Katar’dan Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Lübnan’dan Dr. Ali El-Hakîm, Suudi Arabistan’dan Prof. Dr. Munir El-Beyati, Yemen’den Dr. Abdulwahab Lutf El Dailami, Irak’tan Dr. Huseyın Gazı Al-Samarrai, İran’dan Hojatoeslam Ahmad Moballeghi, Filistin’den Dr. Nawaf Tekrory, Suriye’den Dr. Mouaz Al Khatıb, Bosna Hersek’ten Bosna Hersek Reisu’l-Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç ve Tunus’tan Abdulmajid Najjar.
#Mehmet Görmez
#Temas Grubu
#Tayyip Erdoğan
9 yıl önce