|

Temelsiz iddia

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'da bir araya geldiği Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerinin sorularını yanıtladı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 00:26 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Adana'daki ABD Konsolosluğu'nda çalışan ve ABD adına casusluk yaptığı ileri sürülen bir kişiyle ilgili haberlerin sorulması üzerine Bass, toplumda neler olduğunu anlamak açısından ABD büyükelçiliğinin ve konsolosluğunun toplumun değişik kesimleriyle iletişim içinde olduğunu dile getirdi. Bass, çalışanlarının ve ailelerinin güvenlik açısından toplumda neler olup bittiğini, yüz yüze oldukları bir tehlike olup olmadığını, güvenlik ve siyasi konularda yaşanan değişimleri anlamaları gerektiğine dikkati çekti.



BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ


Bass, “Bunlar Türkiye'de veya dünyanın başka bir ülkesindeki ABD büyükelçiliklerinin normal işi. Haberde yer alan ilişkilerin tarifi de bu bağlama uyuyor. Pek çok farklı insanla konuşuyoruz. Casusluk iddiası temelsiz” dedi. Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğine de değinen Bass, Türkiye'nin içinde bulunduğu çeşitli tehlike ve zorluklara karşı Türk hükümetiyle ve toplumdaki pek çok insanla birlikte çalıştıklarını söyledi.



ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYORUZ


IŞİD ile mücadelede atılacak en doğru adımları tespitte birlikte çalıştıklarını vurgulayan Bass, bunun önemli bir parçasının da Suriye'nin ılımlı muhalif kesiminin eğitilip donatılması olduğunu söyledi. ABD Büyükelçisi Bass, çözüm sürecini de kuvvetle desteklediklerini belirtti.


#Ankara Büyükelçisi John Bass
#Diplomasi Muhabirleri Derneği
#abd
#türkiye
9 yıl önce