|

"Tereyağından kıl çeker gibi çalışıldı"

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, IŞİD tarafından rehin alınan 49 Türk'ün kurtarılarak, Türkiye'ye getirilmesini değerlendirdi. Gül, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkilileri kutlayarak, "Zor bir süreçti, bu süreçte tereyağından kıl çeker gibi çalışıldı" dedi.

Dha
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:36 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
"Tereyağından kıl çeker gibi çalışıldı"
"Tereyağından kıl çeker gibi çalışıldı"

Musul'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nda rehin alınan 49 Türk'ün kurtarılarak, Türkiye'ye getirilmesini değerlendiren 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkilileri kutladı. Rehineler ve ailelerine 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Gül, "Zor bir süreçti, bu süreçte tereyağından kıl çeker gibi çalışıldı" dedi.

Zor bir süreçti

Gül, Kayseri'de Radisson Blu Oteli'nin açılışında Musul'da rehin tutulan diplomat, Türk görevliler ve yakınlarının kurtarılarak Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biliyorsunuz; Türkiye, güne güzel bir haberle başladı. Uzun süredir Irakta, Musul'da rehin tutulan 49 görevlimizin durumu, ilk günden beri hepimizi tedirgin etti. Tereyağından 'Kıl çeker' gibi çalışarak, 'Rehineleri sağ salim nasıl kurtarırız' diye düşündük. Büyük bir sabır ve gayretle çalıştık. Bu işte sabır ve titizlikle çalışıldı. Memnuniyetle söylemek isterim ki; sonunda hepsi sağ salim geldi. 49 vatandaşımızın hepsi serbest oldu."

Çalışmalar gizli ve örtülü yürütüldü

"Buradan sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve istihbarat görevlilerimizi tebrik ediyorum. Bu zor süreçte, görevlilerimizin aileleri de çok büyük metanet gösterdiler. Dışişleri Bakanlığımız da bu süreçte aileleri yalnız bırakmadı. Bu işler sürecin sıkıntılı olması nedeneniyle hassasiyet ve gizlilik içerisinde yapılıyor. Yapılanlar kamuoyuna açık anlatılsaydı, rehineler için zordu. Kaygı duyularak her şey açık açık anlatılmadı. Zor bir süreçti, niye anlatılmıyor diyenler de oldu. İşte bu iki çelişki içinde kalındı. Çalışmalar çok gizli ve örtülü yürütüldü. Hepimizi büyük sevince sokan, mutlu eden bir gelişmeyle karşı karşıya kaldık. Ben de buraya gelmeden önce sabah bilgiyi aldım. Özgürlüğüne kavuşan vatandaşlarımıza ve ailelerine 'Geçmiş olsun' diyorum. Çok dikkatli olmak zorundayız. Çünkü elimizde olmayan nedenlerden dolayı zor olaylarla karşılaşıyoruz."


10 yıl önce