|

'Teröre ortak tepki vermek zorundayız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, incelemelerde bulunmak için gittiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde açıklamalarda bulundu.

Aa
00:00 - 13/05/2013 Monday
Güncelleme: 17:14 - 13/05/2013 Monday
Yeni Şafak
'Teröre ortak tepki vermek zorundayız'
'Teröre ortak tepki vermek zorundayız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce insan olarak hepimizin düşüncemiz ne olursa olsun, bakışımız siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, teröre karşı ortak tepki vermek zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, beraberindeki genel başkan yardımları ve milletvekilleriyle Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda yaralananları Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Saldırıda yaralanan 7 kişiyi ziyaret eden ve bu arada diğer hastalara da geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kılıçdaroğlu, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'den yaralılarla ilgili bilgi aldı.

Evleneceği gün yaralandı

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği yaralılardan Hüseyin Hilaloğlu da düğününün olacağı gün yaralandığını söyledi.

Damatlığını giymek için giderken patlama olduğunu ifade eden Hilaloğlu, şunları anlattı:

"Damatlık giyecektim. Kendimi hastanede buldum. Gelini kuaföre bırakmıştım. Kuzenimle motosikletime binerek damatlığımı giymeye giderken belediye önünde patlama oldu. Ne olduğunu anlamadım. Önce motosikletin patladığını sandım. Ancak insanların kaçıştığını ve kan revan içinde olduğunu görünce şok oldum. Kısa süre sonra da diğer patlamanın sesini duydum ve hissettim. Özel araçla üniversite hastanesine getirildim. Sol gözümde ve ellerimde hasar var. Bunu yapanların Türk olduğuna inanamıyorum."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Hilaloğlu'na "Her şeye rağmen ucuz atlatmışsınız. Bu bölgede büyük acılar yaşanıyor. Vatandaş kızgın. Kızgın olmakta haklılar. Neyin ne olup olmadığı konusunda vatandaşın kafasında çok soru var" dedi.

Kılıçdaroğlu, terörü yapanın dini, imanı ve milliyetinin olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce insanı seveceksin. İnsanı seven, insana saygı duyan adam bomba mı koyar. Masum insanları yolun kenarında, üstünde, binanın içinde öldürür mü? Olur mu böyle şey. Önce insan olarak hepimizin düşüncemiz ne olursa olsun, bakışımız siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, teröre karşı ortak tepki vermek zorundayız. Sonunda masun insanlar ölüyor. Sizin ne günahınız var. İyi bir günde düğününüzün olacağı günde 40'ın üzerinde vatandaş hayatını kaybediyor. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok."

11 years ago