|

Tüm öğrencilerinize özgüven aşılayın

Yeni binadaki ilk resepsiyonunda 81 ilden gelen 204 öğretmeni ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim neferlerinden önemli bir istekte bulundu: Yeni Türkiye’yi inşa edecek nesilleri siz yetiştireceksiniz. Tüm öğrencilere özgüven aşılamanızı özellikle rica ediyorum

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 22:43 - 24/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla Türkiye’nin 81 ilinden 204 öğretmeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdiği resepsiyonda ağırladı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan  sarayda düzenlenen ilk resepsiyonda öğretmenleri salon girişinde karşıladı. Davetliler arasında Erdoğan’ın öğretmenleri de vardı. Misafirleri ile tek tek ilgilenen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada tüm millet adına öğretmenlere teşekkür etti.  Erdoğan özetle şunları kaydetti: 

DEMOKRASİYİ ANLATIN 

Bu köklü medeniyete sahip milletin yükselmesi, hakkı olan yerlere gelebilmesi öğretmenlerin şefkatli yüreklerinden geçiyor. Benim sizlerden özel bir ricam var: Sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirirsiniz, öğrencilerimiz de o kadar iyi yetişecek, geleceğimiz de o kadar iyi olacaktır. Yine sizlerden, Türkiye'nin tüm öğrencilerine özgüven aşılamanızı özellikle rica ediyorum. Anaokulundan itibaren her bir öğrencimizin tarihi, medeniyeti, ecdadı, vatanı ve bayrağıyla ne büyük bir mirasa sahip olduğunu anlatmanızı, bu miras üzerine bir gelecek tasavvuru kurmalarını sağlamanızı rica ediyorum. Öğrencilerimize demokrasiyi anlatacak olan, sevgili hocalarım sizlersiniz. 

GELECEK DAHA PARLAK

Bu ülkede eğer birileri çıkıp da bayrak indirmeye, yakmaya çalışıyorsa o demek ki bu okullarımızdan hiçbir şey alamamış. Onda bir ruh fakirliği var, bunu gidermemiz lazım. Hiç mübalağa etmeden söylüyorum, geleceğin büyük Türkiyesi sizlerin ellerinde. Yeni Türkiye'nin inşasında rol alacak gençlerimiz sizlerin ellerinde şekillenecek. 'Önce millet, önce demokrasi, önce Türkiye' diyebilen, bu memleketi, milleti, milli iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden çok daha aydınlık, çok daha parlak olacak.
#Erdoğan
#Öğretmenler Günü
#resepsiyon
9 yıl önce